Тернопільським правоохоронцям,які несуть службу на Сході,передадуть бойові спецавтомобілі

Тернопільським правоохоронцям,які несуть службу на Сході,передадуть бойові спецавтомобілі

11.11.14 12:58 0 611
Дві бойових розвідувальних дозорних машини та один бронетранспортер відремонтували для бійців, які перебувають у зоні АТО, підприємці краю.

Ще з часів Радянського Союзу на озброєнні автопарку обласного управління міліції знаходилося 4 БРДМ-и та 2 БТР-и. В основному ця техніка використовувалася на постах Державтоінспекції та для охорони громадського порядку під час різноманітних масових заходів, а за час Незалежності України її не використовували взагалі. Не проводилося і планове ремонтно-технічне обстеження спецтехніки.

Бойові розвідувальні дозорні машини взявся відремонтувати для правоохоронців місцевий підприємець Олександр Льотковський.

- Хлопці з «Самооборони» сказали, що в обласному управлінні в гаражах зберігаються БРД-ми і БТРи неробочі. Ми поїхали з механіками оглянули їх. Скажемо так, це був, практично, металобрухт.

Спочатку планували з трьох зробити дві повноцінні машини, але згодом з'ясувалося, що немає багатьох деталей нецивільного значення. Знайти їх можна було лише на військових або ремонтно-відновлювальних заводах.

- Машини не експлуатувалися вже давно, в середині поржавіли, оптика не працює, все треба було міняти. Першим ділом ми запустили двигун на одному, поставили акумулятори, поміняли масло, подивились до свічок, карбюратора. Решта автомобілів були ще в гіршому стані.

Колеса, незважаючи на вік, ще можуть послужити, переконаний Олександр Лютковський. Залишилося встановити на ці БРДМ-и озброєння і вони ще принесуть користь бійцям в зоні АТО.

За ремонт бронетранспортера взялися інші підприємці – брати Мищишини.

- Ми прийняли рішення реанімувати бронетрнанспортер, поміняти двигуни, зробити їх куленепробивними, – пригадує Іван Мищишин.

Його брат Віктор каже, що за роки простою машина знищилася – двигуни розморозилися і стали непридатними до роботи, по частинкам довелося перебрати і ходову, відновили салон та зовнішній вигляд.

Дизельні двигуни, розповідають підприємці, не настільки капризні, як бензинові, вони заводяться в будь-яку пору року і не погано себе почувають на дорозі. Зараз відремонтований БТР їде по ґрунтовій дорозі зі швидкістю 80 – 90 кілометрів за годину.

Начальник управління кадрового забезпечення УМВС України в Тернопільській області Василь Крайник переконаний, що ця техніка суттєво допоможе міліціонерам в зоні АТО.

- Ми зараз готуємо чергову ротацію на Схід. Тому ця техніка дуже нам необхідна. Завдяки волонтерам вона готова і невдовзі буде відправлена в зону АТО.

Від імені керівництва управління, колегії УМВС України в Тернопільській області волонтерам подякував Олег Ляхович – заступник начальника УМВС України в Тернопільській області.

- Будемо сподіватися, що ця відремонтована техніка врятує не одне життя і вірю, що з вашою допомогою та допомогою волонтерів таких, як ви, ми завершимо війну з перемогою.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Волинська область: ...

КОМЕНТАРІ