На Хмельниччині рятувальники навчали дошкільнят безпечній поведінці під час пожежі та надзвичайної події

На Хмельниччині рятувальники навчали дошкільнят безпечній поведінці під час пожежі та надзвичайної події

12.11.14 10:34 0 656
11 листопада для вихованців дошкільного навчального закладу № 57 «Перлинка» гостинно відчинились двері 1-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Хмельницький. У рамках проведення Тижня знань із основ безпеки життєдіяльності дошкільнята завітали до рятувальників, щоб дізнатися як діяти в разі виникнення пожежі чи будь-якої надзвичайної події. А цікаве заняття організували для них вогнеборці спільно із вихователями.

Начальник караулу Андрій Сторожук у доступній формі розповів дітлахам про важливість безпечної поведінки в побуті, продемонстрував можливості пожежного автомобіля, а, що найцікавіше, дозволив приміряти спорядження рятувальника. Шквал емоцій у дітвори викликала можливість посидіти у пожежному авто та подати воду з пожежного ствола разом із справжнім рятувальником. До речі, під час проведення цієї вправи всім усміхнулася веселка.

Наостанок рятувальник розповів, що аналогічні заняття для найменших хмельничан проводить не вперше. Спочатку, в зрозумілій для малят формі подавати інформацію було надзвичайно складно, але з часом «набилася рука» і стало набагато простіше. Андрій запевняє, що з дітьми працювати не важко, бо їм дуже цікаво, і зрідка бувають такі випадки, коли хтось байдикує. Зазвичай, після всього побаченого в пожежно-рятувальному підрозділі у дітей з’являється мрія стати вогнеборцем.

Начальник сектору зв’язків із засобами масової інформації та роботи з громадськістю Головного управління ДСНС в області Андрій Козак зазначив, що

в державі щодня від пожеж, надзвичайних ситуацій, нещасних випадків різного характеру гине щонайменше три дитини. Тому два рази на рік, перед зимовими та літніми канікулами, в Україні проводиться тиждень знань із основ безпеки життєдіяльності, під час якого діти отримують знання безпосередньо на практиці. У ці дні вони відвідують пожежно-рятувальні підрозділи області, а також запрошують вогнеборців до себе на відкриті уроки.

Як показує практика, такі навчання приносять неабияку користь, тому що дітям краще побачити все на власні очі, доторкнутись до обладнання та спорядження, а з уст справжніх рятувальників почути, як діяти в тій чи іншій нестандартній ситуації.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У луцьких школах ...
Наступна новина: В Івано-Франківську ...

КОМЕНТАРІ