У Львівській політехніці науковці обговорили проблеми телекомунікацій

У Львівській політехніці науковці обговорили проблеми телекомунікацій

12.11.14 08:30 0 667
У Львівській політехніці відбулася науково-практична конференція «Сучасні проблеми телекомунікацій і підготовка фахівців в галузі телекомунікацій».

Про це повідомляє прес-служба Національного університету «Львівська політехніка».

Ця конференція вже вдев’яте проходить в університеті на базі кафедри телекомунікацій Інституту телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки. До Львова прибули представники наукових шкіл з різних регіонів України, зокрема, Національного університету «Київський політехнічний інститут», Харківського національного університету радіоелектроніки, Донецького національного технічного університету, Одеської національної академії зв’язку, а також оператори зв’язку – з «Укртелекому», «Інтертелекому», МТС.

Учасників конференції привітав проректор з наукової роботи університету професор Зорян Піх. Він зазначив, що телекомунікації – це така сфера науки, освіти і технологій, яка бурхливо розвивається в умовах формування інформаційного суспільства.

Пленарне засідання було присвячене новітнім технологіям телекомунікаційних систем та мереж. Великий інтерес викликали доповіді завідувача кафедри телекомунікацій Львівської політехніки, доктора технічних наук, лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки Михайла Климаша «Розподілена система електронного урядування на основі інтеграції програмно-керованих технологій та моделей cloud сервісів», доктора технічних наук, завідувача кафедри телекомунікаційних систем Харківського університету радіоелектроніки Олександра Лемешка «Модель відмовостійкості маршрутизації з реалізацією різних схем резервування ресурсів мережі в умовах мультипотокового трафіку».

Робота конференції проходила у двох тематичних секціях: «Інформаційно-телекомунікаційні системи: сервісні платформи, якість обслуговування та керування трафіком», «Системи безпровідного зв’язку та захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних мережах».

У рамках наукового зібрання відбулися також науково-методичне засідання «Підготовка ICT-фахівців та навчальні курси CISCO Academy» і сесія інструкторів Cisco Academy, а в Моршині – школа-семінар молодих науковців.

За словами професора Михайла Климаша, подібні конференції ставлять собі за мету максимально наблизити розробки науковців до реальних практичних потреб операторів зв’язку. Науковці кафедри тісно співпрацюють з провайдерами та операторами телекомунікацій.

Зокрема, спільні розробки з харків’янами можна вважати проривними, що стосується рішень по мережах радіодоступу, математичному, тензерному представленню телекомунікаційних систем і мереж.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: На Львівщині дворічний ...

КОМЕНТАРІ