На Львівщині зареєстровано 8,5 тис. переселенців,а загалом їх уже 25 тис.,– голова ОДА

На Львівщині зареєстровано 8,5 тис. переселенців,а загалом їх уже 25 тис.,– голова ОДА

12.11.14 11:12 0 660
На Львівщині офіційно зареєстровано 8500 тимчасово переміщених осіб з Криму та Донбасу, 2800 з них – діти. Але за оперативними даними, всього переселенців на Львівщині близько 25 тисяч.

Про це на прес-конференції повідомив т. в. о. голови Львівської облдержадміністрації Юрій Турянський.

За його словами, кількість переселенців збільшується з кожним тижнем.

«Ті, хто не реєструється, самі можуть себе забезпечити. Є факти купівлі нерухомості», – сказав він.

Також голова ЛОДА відзначив, що громада Львівщини активно допомагає тим переселенцям, які потребують допомоги. За попередніми підрахунками, державний бюджет зекономив понад 70 млн грн завдяки тому, що громада взяла на себе опіку за окремими сім’ями. Зокрема, багато з переселених людей живуть зараз у громадському секторі в сільській місцевості, повідомив Турянський.

«Усі переселенці переживуть зиму в теплі і нагодовані», – запевнив голова облдержадміністрації.

Також він повідомив, що майже 1400 дітей з сімей переселенців пішли на Львівщині в школу, близько 200 – у дошкільні заклади, є 817 студентів, з них майже 200 – першокурсники. Окрім того, з березня народилося 40 дітей, а на обліку зараз перебуває ще 104 вагітних жінки.

«З 10 жовтня розпочалося призначення щомісячної адресної допомоги. У листопаді її зможуть отримати 1606 людей. Майже 150 осіб отримали роботу через Центр зайнятості, понад 1400 знайшли роботу самостійно. Понад 400 осіб мають статус безробітних», – повідомив він.

Водночас Турянський зазначив, що для 160 сімей триває робота з вирішення проблемних питань.

Також він запевнив, що Львівщина серйозно готується на випадок того, якщо доведеться прийняти ще більше людей. «Ми моніторимо всі санаторії, всі заклади, які можуть допомогти з поселенням. Це наш обов’язок знайти прихисток для тих людей, які не можуть жити у своїх домівках на Сході», – сказав він.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі триває ...
Наступна новина: Івано-Франківськ: ростислав ...

КОМЕНТАРІ