Книгу,в якій досліджується феномен Майдану,представили у Києві

Книгу,в якій досліджується феномен Майдану,представили у Києві

12.11.14 14:20 0 664
У Києві у Національному художньому музеї України відбулася презентація книги #Euromaidan – History in the Making, яка документує і досліджує Майдан як історичну подію, як вибір спільних цінностей, як приклад самоорганізації і як художнє явище.

Як повідомили організатори заходу, у книзі розміщені найкращі світлини українських фотографів, зроблені під час Революції гідності з листопада 2013 по лютий 2014 рр. Вони доповнені хронологією подій, описом головних явищ Майдану та картою протистоянь.

«Ми ставили за мету створити книгу, яка зможе розвінчати міфи, що виникли навколо Майдану, – розповів ініціатор проекту Володимир Кадигроб. – Ми хотіли зафіксувати події зими 2013-2014 років без зайвих сентиментів, без пропаганди, розповісти історію людей, які боролися не за вигоду, а за цінності. Ми також хотіли розібратися, з чого складався той неймовірний соціальний організм, як він функціонував. Але ця книга не лише документація подій. #Euromaidan – History in the Making – це присвята. Саме тому вона починається словами: «Усім, хто вірив…».

На початку видання розміщені дві статті. Історик Ярослав Грицак описує витоки, причини та головні діючі сили Майдану, а філософ Тарас Лютий досліджує його як сукупність міфів.

«Книга написана не лише українською, а й англійською мовою, тому адресується людям і поза межами України, які були далеко від феномену Майдану, – розповів Тарас Лютий. – У перекладі #Euromaidan – History in the Making означає «творення історії», а історія звершується не абстрактними фігурами, а конкретними людьми. З огляду на це основною ідеєю було спробувати відкинути власні ідеологічні вподобання і створити на тему Майдану історичний документ».

Як йдеться у повідомленні, під час презентації відвідувачі мали змогу зробити благодійний внесок та отримати книгу на знак подяки. Усі 34 713 грн, які вдалось зібрати, будуть спрямовані на допомогу пораненим військовим та постраждалим музеям у Луганську та Донецьку.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Кількість вимушених ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ