Під час «Ночі у Львові» пройде екскурсія,присвячена чудотворним іконам у храмах

Під час «Ночі у Львові» пройде екскурсія,присвячена чудотворним іконам у храмах

12.11.14 12:56 0 623
Під час фестивалю «Ніч у Львові», що пройде 14-16 листопада, відбудеться екскурсія «Дорога духу і добра», присвячена чудотворним іконам у храмах міста.

Учасники екскурсії відвідають п’ять давніх храмів Львова – Успенську церкву, храм св. Андрія, Латинський кафедральний собор, Вірменський собор та храм Пресвятої Євхаристії. Захід проводиться в рамках реалізації проекту «Духовна велич Львова».

«Ми хочемо не просто провести ще одну екскурсію давніми храмами Львова, розповідаючи про їхню архітектурну й мистецьку цінність, а й дати можливість львів’янам та гостям міста по-справжньому відчути духовну велич Львова», – зазначає координатор екскурсії Назар Лоштин.

Для учасників екскурсії у кожному храмі буде час для молитви перед чудотворними іконами та мощами святих. Наприклад, в Успенському храмі можна буде помолитися перед іконою Пресвятої Богородиці Одигітрії, а у Латинському кафедральному соборі – перед іконою Матері Божої Ласкавої.

«Це не буде «банальна» екскурсія по церквах. Акцент буде зроблено на духовності. У рамках екскурсії учасники дізнаються про чудотворні ікони нашого міста, а також про мощі святих, які перебувають у львівських храмах. Кожен матиме змогу піднести свою молитву до того чи іншого святого з проханням чи словами подяки», – розповіла екскурсовод Юля Алпатова.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина може ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ