Виставка Львова розповість,як війни та революції змінювали музейні колекції

Виставка Львова розповість,як війни та революції змінювали музейні колекції

12.11.14 08:52 0 644
У п'ятницю, 14 листопада, у Музеї етнографії та художнього промислу, що у Львові, відкриється виставка «Своє/Чуже: про що мовчать музейні пам'ятки», яка покаже, як змінювалися музейні колекції під впливом воєн, революцій за останнє століття.

Про це повідомляють організатори.

Як зазначається, трактування культурної спадщини в різні історичні періоди змінювалося під впливом певних суспільно-політичних, релігійних і соціокультурних чинників. Це значною мірою впливало на її сприйняття і призводило до значних деформацій в інтерпретації її значень, що, передусім, унеможливлювало повноцінний міжкультурний діалог, усвідомлення цінності культурної спадщини.

Виставка показує трансформацію музейних колекцій під впливом воєн, революцій й умови формування культурного, зокрема музейного, ландшафту Львова – міста, що впродовж XX ст. багаторазово змінювало державну приналежність. Разом з тим, виставка – це спроба виявити потенціал музейних предметів, вказати на можливість їхньої різнобічної інтерпретації.

Головний лейтмотив виставки – відповідальне ставлення до культурної спадщини незалежно від її етнічної, релігійної або іншої приналежності.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Волинь: у лікувальних ...

КОМЕНТАРІ