Чернівецькі правоохоронці впіймали кишенькового крадія

Чернівецькі правоохоронці впіймали кишенькового крадія

12.11.14 12:40 0 630
До Шевченківського райвідділу міліції звернулась 41-річна жителька міста Чернівців. Жінка повідомила, що у громадському транспорті поцупили її гаманець.

Потерпіла зайшла у тролейбус на одній із зупинок на вулиці Героїв Майдану обласного центру. Зловмисник скористався неуважністю пасажирки та витяг з її сумки гаманець, у якому знаходилися майже 500 гривень у різній валюті та банківські картки.

Коли ж чернівчанка виявила зникнення гаманця, то одразу звернулася до правоохоронців. Оперативники, у свою чергу, детально опитали потерпілу, провели ряд оперативних заходів. У результаті вдалося викрити зловмисника. Ним виявився 30-річний мешканець міста Чернівці. До того ж чоловік три місяці тому звільнився із місць позбавлення волі, де відбував покарання за аналогічні злочини.

Наразі стосовно чернівчанина відкрито кримінальне провадження, передбачене ч.2 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує ув'язнення строком до п'яти років.

Аби уберегтися від кишенькової крадіжки, правоохоронці рекомендують дотримуватись декількох правил. Зокрема, пам'ятайте що, кишеньковими злодіями можуть бути хто завгодно – від людей похилого віку, аж до вагітних жінок і малих дітей. Будьте уважні і намагайтеся триматися подалі від підозрілих незнайомців. Не забувайте, що найбільш улюбленими місцями для злодюжок є – транспорт, магазини, ринки та інші місця масового скупчення народу. Постарайтеся усвідомити що кишенькові злодії використовують досить витончені способи для того, щоб вкрасти ваші гроші. А коли вас все ж обікрали, то негайно звертайтеся до найближчого райвідділу міліції або телефонуйте на «102». Оперативне звернення про скоєний злочин, у рази підвищує ймовірність затримання зловмисника.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: в ...
Наступна новина: На Львівщині провели акцію ...

КОМЕНТАРІ