У Волинській області цьогоріч оздоровленням та відпочинком охоплено майже 60 тисяч дітей

У Волинській області цьогоріч оздоровленням та відпочинком охоплено майже 60 тисяч дітей

12.11.14 08:28 0 647
Днями відбулося засідання обласної міжвідомчої комісії з питань організації і проведення оздоровлення та відпочинку дітей, яке провела заступник голови облдержадміністрації Світлана Мишковець.

Якісні і кількісні показники проведення літньої оздоровчої кампанії в області підсумували члени міжвідомчої комісії з питань організації і проведення оздоровлення та відпочинку дітей. Зокрема, з 30 травня в області працювало 10 позаміських таборів, де оздоровленням та відпочинком охоплено понад 6 тис. дітей. Практично усі позаміські заклади оздоровлення та відпочинку, за винятком табору «Супутник», організовували оздоровчі зміни з терміном перебування дітей 21 день.

Також упродовж літнього періоду міськвиконкомами та райдержадміністраціями було організовано роботу 514 таборів з денним перебуванням, в яких відпочило близько 40 тисяч школярів. Працювали також наметові містечка, 18 таборів праці та відпочинку, 4 табори з денним перебуванням. В загальному цьогоріч функціонувало 543 табори відпочинку, де охоплено дозвіллям 41,5 тис. дітей. Більшість райдержадміністрацій не забезпечила виконання прогнозних показників щодо охоплення чисельності дітей відпочинком у таборах з денним перебуванням. Найменше таборів було відкрито у Ратнівському, Любешівському Турійському районах. Перевищили виконання прогнозних показників – Луцький та Нововолинський міськвиконкоми, Маневицька райдержадміністрація.

На 01 листопада ц.р. послуги з оздоровлення та відпочинку отримали майже 60 тисяч дітей, що складає 49,4 відсотка від загальної кількості. Найвищий показник по охопленню дітей оздоровленням та відпочинком у Локачинському районі, він становить 70%. 50 відсотковий показник перевищили Маневицька, Горохівська, Любомльська та Володимир - Волинська райдержадміністрації. У п'ятірку з найнижчим показником увійшли Ратнівська, Турійська, Шацька, Любешівська та Ковельська РДА.

На організацію та проведення літньої оздоровчої кампанії використали 17,4 млн грн з обласного бюджету, 8,3 млн грн – з міських та районних бюджетів. Окрім цього, освоєно майже 8,5 млн грн з Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та 1,5 млн грн позабюджетних коштів.

За результатами проведення оздоровчої кампанії заступник голови облдержадміністрації Світлана Мишковець доручила передбачити у місцевих бюджетах на 2015 рік необхідне фінансування на організацію і проведення літнього відпочинку та оздоровлення дітей у наступному році; врахувати при формуванні місцевого бюджету потреби щодо оздоровлення та відпочинку дітей, батьки яких є учасниками АТО та дітей-переселенців, які прибули із АР Крим, м.Севастополя та східних областей. Іваничівську, Камінь-Каширську, Ківерцівську, Ковельську, Любешівську, Ратнівську, Турійську райдержадміністрації зобов'язано пояснити причини зменшення кількості таборів відпочинку. Відповідно до рішення міжвідомчої комісії роботу Ратнівської, Турійської та Любешівської райдержадміністрацій щодо забезпечення оздоровленням та відпочинком дітей району, які потребують особливої уваги та підтримки, визнано незадовільною.

Світлана Мишковець також вручила відзнаки переможцям підсумкового етапу огляду-конкурсу дитячих закладів оздоровлення та відпочинку у 2013 році.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі обікрав ...
Наступна новина: У Львівській політехніці ...

КОМЕНТАРІ