У Волинській області питання теплопостачання у заклади бюджетної та комунальної сфери продовжує залишатися на контролі в органів влади

У Волинській області питання теплопостачання у заклади бюджетної та комунальної сфери продовжує залишатися на контролі в органів влади

12.11.14 15:03 0 635
Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик вимагає неухильно дотримуватися розпорядження, яким встановлено максимальну вартість тепла, що подають твердопаливні котли у сумі 932 грн за Гккал (без ПДВ).

На засіданні Антикризового енергетичного штабу він дав доручення головам РДА, міським головам тримати це питання на контролі. «Такий тариф був прорахований фахівцями, до його складу входить і ціна виробленого тепла, і витрати на його транспортування», - наголосив голова облдержадміністрації.

Разом з тим, якщо ціна на тепло від твердопаливних котелень буде перевищувати вищезазначену, необхідно прискіпливо аналізувати таку ситуацію, оцінювати собівартість тепла та вносити відповідні пропозиції.

«В області діятиме єдина система розрахунків незалежно від форми власності тієї чи іншої котельні. В іншому випадку, розв'язанням ситуації займатиметься окрема оперативна група, діяльність якої визначається нормативними рішеннями РНБО», - зазначив Володимир Гунчик.

У контексті обговорення голова облдержадміністрації також ще раз нагадав головам РДА про врегулювання питання подачі тепла у заклади бюджетної сфери за посередництвом твердопаливних котелень, де є така технічна можливість.

Окрім того, не оминули і теми розрахунків за енергоносії. Нині ситуація у цій сфері стабільна, рівень розрахунків достатній, область може розраховувати на збільшення лімітів природного газу. Однак, Володимир Гунчик особливо акцентував, що необхідно максимально провести розрахунки за боргами, які виникли раніше. Для цього можна використати кошти, отримані від перевиконання бюджету.

І найважливішим, на думку голови облдержадміністрації, є контроль за станом розрахунків, їх позитивну динаміку необхідно втримати.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині у ...
Наступна новина: Із зони АТО додому на ...

КОМЕНТАРІ