Волинь: у лікувальних закладах області налагоджена робота з надання медичної допомоги учасникам АТО та членам їх сімей

Волинь: у лікувальних закладах області налагоджена робота з надання медичної допомоги учасникам АТО та членам їх сімей

12.11.14 08:53 0 651
У лікувальних закладах області налагоджена робота з надання медичної допомоги учасникам АТО та членам їх сімей. Про це повідомив начальник управління охорони здоров'я облдержадміністрації Ігор Ващенюк під час оперативної наради.

За його словами, в стаціонарних відділеннях центральних районних лікарень, палатах для інвалідів та учасників війни, розгорнуто реабілітаційні ліжка для солдатів та їх родин. “На в стаціонарних умовах реабілітацію пройшли 129 учасників АТО та 288 членів їх сімей. Також постійно проводиться амбулаторний огляд стану здоров'я членів сімей військовослужбовців, що перебувають в зоні АТО”, - наголосив він. Аби почерпнути досвід у наданні реабілітаційної допомоги, делегація від Волині відвідала такі ж центри у Білорусі та Польщі. Також триває робота з розробки спільного проекту, що надасть можливість залучити грантові кошти Європейського Союзу.

Так, як Волинський центр реабілітації для учасників АТО став першим у державі, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик порушує перед Міністерством соціальної політики України питання включення його до переліку об'єктів, що фінансуватимуться з держбюджету в 2015 році.

Крім того, щоб повністю сформувати систему фінансування регіональних центрів в області, в наступному році будуть виділені кошти й з місцевих бюджетів.

Прес-служба облдерржадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Виставка Львова ...
Наступна новина: На Тернопіллі динамівські ...

КОМЕНТАРІ