Святослав Кравчук: “Міська влада приділяє особливу увагу підтримці родин військовослужбовців,які перебувають у зоні АТО”

Святослав Кравчук: “Міська влада приділяє особливу увагу підтримці родин військовослужбовців,які перебувають у зоні АТО”

12.11.14 12:29 0 644
На сьогоднішній оперативній нараді перший заступник міського голови Святослав Кравчук поінформував присутніх про соціальну підтримку та надану допомогу у матеріально-побутовому забезпеченні сімей військовослужбовців, призваних на військову службу по мобілізації. Він зауважив, міська влада приділяє особливу увагу підтримці родин військовослужбовців, які перебувають у зоні АТО. За його словами, це - нині один із пріоритетів у роботі.

“Налагоджено контакт з родинами та вирішуються проблемні питання щодо побутового та матеріального характеру. Складено соціальні паспорти з метою вивчення питань стану соціально-побутових проблем. За кожною сім'єю закріплено працівників міської ради”, - зауважив він.

На жаль, під час проведення АТО загинуло 16 лучан. 14 сім'ям, за рахунок коштів обласного бюджету, виділено по 100 тисяч гривень матеріальної допомоги. Перший заступник міського голови зауважив, що поховання загиблих військовослужбовців проведено за кошти міського бюджету.

Святослав Кравчук наголосив, що вивчено житлові умови цих сімей й нині необхідно сім квартир. За його словами, цю інформацію передано у Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ. Наголосив Святослав Кравчук й на тому, що прийнято рішення про створення окремої черги квартирного обліку сімей військовослужбовців, які перебувають у зоні АТО.

Також створено Координаційну раду при Луцькому міському голові щодо соціального захисту сімей мобілізованих військовослужбовців. Головою є Ярослав Мудрик, батько мобілізованого. В неї входять матері військовослужбовців та працівники міської ради.

Також прийнято рішення про надання права на безкоштовний проїзд членів сімей загиблих військовослужбовців та членів Координаційної ради у міському громадському транспорті.

Повідомив Святослав Кравчук й про те, що з міського бюджету погашена заборгованість за комунальні послуги у 10 тисяч гривень родині загиблого Лучука.

Прийнято рішення й про звільнення від оплати за комунальні послуги родин військовослужбовців учасників АТО.

Також безкоштовним харчуванням забезпечено дітей військовослужбовців, які навчаються у загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах. У школах за кошти міського бюджету харчується 91 дитина, а у садочках - 72.

У департамент “Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку” подано 437 звернень на отримання земельні ділянок від військовослужбовців учасників АТО та членів їх родин. Депутатський корпус міської ради виділив сім земельних ділянок у Луцьку для цієї категорії. Усім іншим земельні ділянки виділятимуться у межах Луцького і Ківерцівського району.

Також надійшло 480 заяв від цієї категорії громадян на отримання матеріальної допомоги. З міського бюджету виділено 300 тисяч гривень.

Крім того, у міському бюджеті передбачено кошти на надання медичної допомоги родинам військовослужбовців учасників АТО.

За словами Святослава Кравчука, взято на контроль оздоровлення дітей військовослужбовців, які беруть участь в АТО.

На базі Клініки дружньої до молоді, яка функціонує при Луцькій міській дитячій поліклініці, створюється консультативний орган з питань координації надання психологічної підтримки учасникам АТО та членам їх сімей.

Також перший заступник міського голови зауважив, що твердим паливом забезпечені усі сім'ї, які цього потребували.

Святослав Кравчук зауважив, що активну підтримку у допомозі родинам військовослужбовців, які перебувають у зоні АТО, надають громадські організації та благодійні фонди.

Також він розповів, що видано інформаційний бюлетень, у якому вказана уся необхідна інформація для родин військовослужбовців, які перебувають в АТО, з контактними даними уситанов та організацій, де вони зможуть отримати допомогу, консультації, підтримку.

На завершення, Святослав Кравчук подякував усім громадським об'єднанням, працівникам міської ради за роботу щодо підтримки родин військовослужбовців, які перебувають в АТО.

Секретар міської ради Сергій Григоренко зауважив, що депутатський корпус працює над виділенням родинам загиблих військовослужбовців у зоні АТО. На жаль, кількість вільних земель у межах міста обмежено, тому родини військовослужбовців - учасників АТО, зможуть отримати земельні ділянки у межах Луцького та Ківерцівського району.

Він зауважив, що з родинами загиблих підтримується постійний контакт, вони виїжджають і оглядають запропоновані ділянки. Якщо їм вони не підходять, то йде пошук інших об'єктів.

Міський голова Микола Романюк зауважив, що необхідно приділяти максимум уваги родинам військовослужбовців, які виконують завдання у зоні АТО. За його словами, необхідно максимально вирішувати усі проблемні питання, які виникають.

Він зауважив, що міська влада надає підтримку військовим. Намагається вирішувати питання матеріально-технічного забезпечення.

Повідомив міський голова й про те, що надійшло звернення від голови Луганської ОДА з проханням, аби під час зимових канікул 20 дітей з Луганщини відпочили у нашому місті. Він зауважив, що необхідно прийняти цих дітей та зробити все, аби їм гарно у нас відпочивалося.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі 1762 члени ...
Наступна новина: Хмельницька область планує ...

КОМЕНТАРІ