Олександр Бик: "В декого з керівників Волині досі не вивітрився з голови комуністично-совєцький нафталін"

Олександр Бик: "В декого з керівників Волині досі не вивітрився з голови комуністично-совєцький нафталін"

12.11.14 10:08 0 714
Урочисте святкування 75-ї річниці створення Волинської області окупаційною російсько-більшовицькою владою – це свідчення того, що з голів окремих керівників краю досі не вивітрився комуністично-совєцький нафталін. Про це 11 листопада 2014 року заявив депутат Волинської обласної ради від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олександр Бик, коментуючи наміри голови Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчака урочисто відзначити 75-ту річницю заснування Волинської області.

"Святкування річниці утворення російсько-більшовицьких адміністративно-територіяльних одиниць – це стара совєцька традиція. Проведенням таких заходів хочуть відвернути увагу українців від їхніх традицій, наприклад, відзначення річниць створення Волинського або Волинсько-Галицького князівства. Безглуздям є святкування річниці роздроблення червоними окупантами українців з метою їх ще більшого закабалення. Волинь як адміністративне утворення у різних видах існувала і до совєтів, які 75 років тому разом із своїм окупаційним управлінським апаратом створили на Волині репресивні антиукраїнські органи. Російські загарбники у 1939 році принесли на Волинь репресії, націоналізацію майна та землі, депортацію, голодне існування більшості населення. Ось та історія, яку високопосадовцям потрібно знати. І відзначати тут нічого. З таким же самим успіхом ми могли б "відзначати" річниці російсько-монархічних, польських чи нацистсько-німецьких адміністративно-територіяльних утворень, які свого часу існували на Волині", – зазначив Олександр Бик.

На думку націоналіста, святкування річниці створення Волинської області окупаційною російсько-більшовицькою владою – це безглуздя і нездатність керівника ОДА відійти від штампів совєцько-московського мислення.

"Навіть оголошувати про намір святкувати совєцьку річницю є блюзнірством, не говорячи вже про саме святкування в час, коли Україна веде оборонну війну проти Росії – правонаступниці більшовицького режиму. Для чого ми взагалі говоримо про адміністративно-територіяльну реформу та реформу місцевого самоврядування? Хто їх впроваджуватиме? Керманичі, з голів яких не вивітрився комуністичний нафталін? Зараз не час святкувати сумнівні дати, зараз час давати відсіч агресору", – наголосив націоналіст.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ