Житомирщина може співпрацювати з Аргентиною в лісовій,текстильній,сільськогосподарській та туристичній галузях

Житомирщина може співпрацювати з Аргентиною в лісовій,текстильній,сільськогосподарській та туристичній галузях

12.11.14 12:54 0 640
Про напрямки співпраці між Житомирщиною та Аргентиною йшлося під час зустрічі голови облдержадміністрації Сергія Машковського, його першого заступника Геннадія Дмитренка, голови обласної ради Віталія Француза та в.о. Житомирського міського голови Любові Цимбалюк із Надзвичайним і Повноважним Посолом Аргентини в Україні Лілою Ролдан Васкес де Муан, яка прибула 11 листопада до Житомирської області з офіційним візитом.

На початку зустрічі Сергій Машковський наголосив, що це вже не перший візит пані Посла до Житомирської області, та відмітив активну позицію Аргентини в поглибленні двосторонніх відносин як на рівні держави, так і нашого регіону.

«Зараз Україна і Житомирщина переживає один з найважчих та драматичніших періодів в своїй історії. Але впевнений що ми пройдемо його з честю і вийдемо набагато сильнішими та впевненішими у своєму майбутньому. Для нас надзвичайно важлива підтримка країн світу, зокрема і Аргентини», - зазначив керівник області.

Надзвичайний і Повноважний Посол Аргентини в Україні Ліла Ролдан Васкес де Муан відмітила, що вже вдруге відвідує Житомир та область.

«Розділяю вашу думку, що Україна наразі переживає специфічні моменти історії. Для вас важлива солідарність інших країн світу. Впевнена, що потужність української нації допоможе вам подолати усі труднощі. Ми переживаємо разом із вами, знаємо, що відбулася Революція Гідності, і багато представників Житомирщини в ній брали участь. Жителі області віддали своє життя за гідне майбутнє, як під час революційних подій, так і в зоні проведення АТО», - наголосила пані Посол та запропонувала вшанувати їх пам'ять та подвиг хвилиною мовчання.

Сергій Машковський подякував пані Лілу Ролдан Васкес де Муан за підтримку та розуміння: «Нам важливо відчувати підтримку всього світу, адже ми знаходимося на передовій боротьби за демократичні цінності». А також висловив переконання, що після візиту Надзвичайного і Повноважного посла Аргентини в Україні до області взаємовідносини між країнами будуть поглиблюватися і розвиватися в позитивному руслі.

Ліла Ролдан Васкес де Муан підкреслила, що вона Посол не лише для столиці але й для регіонів, з якими Аргентині також цікаво співпрацювати.

В свою чергу голова облдержадміністрації наголосив, що обласна влада приділяє велику увагу інвесторам, створює максимально комфортні умови для ведення бізнесу на території Житомирщини та залучає нові іноземні інвестиції.

Пані Посол озвучила чотири перспективні напрямки співпраці між Житомирщиною та Аргентиною. Це галузі сільського господарства, лісова, текстильна (зокрема дизайн одягу та взуття) та туристична.

Нагадаємо, що в основному характер зовнішньоекономічних відносин Житомирської області з Аргентиною має імпортне спрямування. Це чітко демонструють статистичні показники взаємовідносин Житомирщини з Аргентинською Республікою за останні 5 років.

Сергій Машковський переконаний, що рівень співробітництва регіону з Аргентиною отримає якісний та потужний імпульс розвитку завдяки сприянню Надзвичайного і Повноважного Посла Аргентини в Україні Ліли Ролдан Васкес де Муан.

Довідково. Надзвичайний і Повноважний Посол Аргентини в Україні перебуватиме в регіоні два дні – 11-12 листопада 2014 року, протягом яких ознайомиться з роботою ТОВ «Житомирський м'ясокомбінат», зустрінеться з в.о. ректора Житомирського національного агроекологічного університету Олегом Скиданом та головою Бердичівської міської ради Василем Мазуром, відвідає ПАТ «Бердичівська фабрика одягу», а також Костел Святої Варвари та Монастир Кармелітів Босих. 11 листопада 2014 року Ліла Ролдан Васкес де Муан зустрінеться з представниками бізнес-кіл області.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині відбувся ...
Наступна новина: Під час «Ночі у Львові» ...

КОМЕНТАРІ