В Житомирській області черняхівці дякують рятувальникам за допомогу в ліквідації пожеж на торфовищах

В Житомирській області черняхівці дякують рятувальникам за допомогу в ліквідації пожеж на торфовищах

12.11.14 15:33 0 608
На адресу керівництва Управління ДСНС у Житомирській області надійшов лист-подяка рятувальникам від мешканців села Щербини Черняхівського району, а також районної ради та адміністрації за високопрофесійну роботу з ліквідації пожеж на торфовищах восени цього року. У документі, зокрема, йдеться:

«Висловлюємо найщиріші слова вдячності від жителів села Щербини Вільської територіальної громади, Черняхівської районної ради, райдержадміністрації всьому колективу 23 ДПРЧ смт. Черняхів та особовому складу аварійно-рятувального загону спецпризначення м. Житомира, які приймали безпосередню участь в гасінні торф’яної пожежі в селі Щербини Черняхівського району.

Незважаючи на велику площу пожежі та досить складні умови гасіння, пожежники-рятувальники проявили свої найкращі професійні якості. Робота по гасінню даної пожежі була виконана злагоджено та добросовісно.

Просимо Вас, в межах своїх повноважень, заохотити особовий склад, який приймав участь у ліквідації пожежі.

Заздалегідь вдячні за розуміння та співпрацю, успіхів Вам та колективу у нелегкій справі.»

Нагадаємо, що з середини жовтня в області масово почали горіти торфополя в Радомишльському, Лугинському, Олевському, Коростенському та Черняхівському районах.

Пожежі на торфовищах вважаються одними із найнебезпечніших та затяжних. Поклади торфу не горять відкритим вогнем, а тліють вглиб та важко піддаються гасінню. Вітряна погода, торфяний пил і суха трава сприяють швидкому збільшенню площі займання. За фізико-хімічними властивостями і методами гасіння торф можна порівняти з бавовною. Для того, щоб загасити 1 кв.м. торфополя, необхідно близько 500 літрів води. Не кожен дощ може це зробити, хіба що сильна злива. Тому вогнеборцям доводиться тривалий час проливати тліючі ділянки торфополів, використовуючи різні методи та способи ліквідації надскладних пожеж.

Тож, 31 жовтня, коли дим від тління торфу накрив село Щербини на Черняхівщині, рятувальникам з районного та обласного центрів знадобилося дві доби, аби загасити поклади торфу на землях запасу Вільської сільської ради на площі 2 гектари.

Зважаючи на відсутність тривалих опадів цієї осені, рятувальники просять населення області бути вкрай обачними у використанні відкритого вогню та проведенні сільськогосподарських робіт, аби запобігти пожежам в екосистемах.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сесія обласної ради ...
Наступна новина: На Тернопіллі у ...

КОМЕНТАРІ