Керівництвом Управління ДСНС в Івано-Франківській області здійснено перевірку Стебницького гірничорятувального взводу воєнізованого гірничорятувального загону Управління ДСНС в області

Керівництвом Управління ДСНС в Івано-Франківській області здійснено перевірку Стебницького гірничорятувального взводу воєнізованого гірничорятувального загону Управління ДСНС в області

12.11.14 11:56 0 707
6 листопада комісією Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області на чолі з начальником Управління Володимиром Чернецьким було здійснено перевірку Стебницького гірничорятувального взводу воєнізованого гірничорятувального загону Управління ДСНС в області щодо готовності до дій в умовах осінньо-зимового періоду 2014-2015 років та діяльності як Державної аварійно-рятувальної служби.

На аварійно-рятувальному обслуговуванні гірничорятувального взводу міста Стебник знаходиться п’ять підприємств у Львівській та Закарпатській областях.

Перевірка, котру проводили фахівці Управління, здійснювалася за кількома напрямками: наявність нормативно-правових, нормативно-технічних та організаційно-розпорядчих документів, які регламентують діяльність аварійно-рятувального формування, готовність до реагування на надзвичайні ситуації та їх відповідність чинному законодавству; комплектування особовим складом; фізична та психологічна підготовка самих рятувальників, стан засобів індивідуального захисту бійців та спеціального технічного оснащення аварійно-рятувальної служби, виконання особовим складом робіт з запобігання виникненню, мінімізації наслідків надзвичайних ситуацій та захисту від них населення і територій.

Також гірничорятувальники ознайомили членів комісії з гірничими виробками на підприємстві ПАТ «Полімінерал», будовою шахти, її перспективами та проблемами. Запланована зустріч з керівництвом об’єкта пройшла у атмосфері довіри та співробітництва, в ході розмови було відзначено професійну роботу рятувальників та газоаналітичної лабораторії.

Працівники Стебницького гірничорятувального взводу воєнізованого гірничорятувального загону Управління ДСНС в області також організували показове тактичне тренування на навчальному полігоні взводу у Стебнику. Вони проводили розвідку, здійснювали замір температур та концентрацію газів у непридатному для дихання середовищі, рятували умовного потерпілого, долали перешкоди. Крім того, бійці за допомогою спеціального обладнання та оснащення гасили умовну пожежу.

Члени комісії, які контролювали хід навчання, проаналізували правильність дій відділень, звернули увагу на недоліки, оцінили якість виконання вправ, дали вказівки та рекомендації на додаткове відпрацювання певних етапів комплексу.

Як зазначив начальник Управління ДСНС в області Володимир Чернецький, працівники гірничорятувального взводу міста Стебник неодноразово брали участь в ліквідації аварій на об’єктах гірничорудної промисловості. Тому за сумлінне виконання службових обов’язків та проявлений професіоналізм відзнакою Управління ДСНС в області – нагрудним знаком «За заслуги у сфері цивільного захисту» - було нагороджено командира воєнізованого гірничорятувального загону УДСНС України в Івано-Франківській області Михайла Володимировича Круглого, а грамотами Управління - командира гірничорятувального взводу (м.Стебник Львівської області) Станіслава Лехуша, респіраторників Віктора Луціва та Юрія Пацулу.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ