У Львівській області у Самборі правоохоронці відвідали навчальні заклади

У Львівській області у Самборі правоохоронці відвідали навчальні заклади

12.11.14 10:59 0 652
Працівники сектору кримінальної міліції у справах дітей Самбірського міськвідділу міліції провели бесіди для дітей та визначили з батьками і освітянами перелік заходів щодо профілактики дитячих правопорушень.

З метою профілактики злочинів та правопорушень серед дітей керівники навчальних закладів Самбірщини систематично запрошують працівників міліції.

Помічник начальника Самбірського міського відділу міліції із зв'язків з громадськістю майор міліції Тетяна Охріменко, оперуповноважені сектору кримінальної міліції у справах дітей Роман Зембіцький та старший лейтенант міліції Юрій Гнатишак відвідали навчальні заклади міста.

Вони розповіли учням про здоровий спосіб життя, а також про шкоду, яку можуть спричинити людині, особливо молодій, паління, алкоголь та наркотики. Але, як відомо, виховання дітей починається з сім'ї, і саме від батьків часто залежить, як себе поводять їх діти в складних життєвих ситуаціях. Тому правоохоронці також поспілкувалися з батьками школярів.

Дітям та батькам працівники міліції розповіли з якого віку настає відповідальність дітей за скоєння злочинів та правопорушень. Звернули увагу батьків на необхідності контролю за своїми дітьми: чи відвідують вони школу та як поводяться. Дорослим пояснили зміст статті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення стосовно відповідальності батьків або осіб, що їх замінюють за невиконання обов'язків щодо виховання дітей.

Батькам сподобалась зустріч і такий підхід до правового виховання дітей. Вони подякували працівникам міліції та зазначили, що спільними зусиллями можна вплинути на поведінку підлітків і запобігти правопорушенням.

«На даний час правоохоронці проводять усі можливі заходи для того, щоб діти довіряли працівникам міліції, бачили в них своїх наставників та захисників. Адже правопорушення краще попередити, ніж потім неповнолітнім чи їх батькам відповідати за скоєне, не кажучи вже про можливі непередбачувані наслідки таких дій», - зазначила Тетяна Охріменко.

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області,

за матеріалами Тетяни Охріменко,

помічника начальника Самбірського МВ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: Волинь: за 10 міс. ц.р ...

КОМЕНТАРІ