У Чернігові триває робота з реалізації житлових прав мешканців гуртожитків

У Чернігові триває робота з реалізації житлових прав мешканців гуртожитків

12.11.14 08:09 0 600
У Чернігові працюють над реалізацією Програми передачі гуртожитків у власність територіальної громади міста та реалізації житлових прав мешканців гуртожитків на 2014-2015 роки. Про хід її виконання та подальші кроки на найближчу перспективу йшлося на засіданні комісії міської ради із забезпечення реалізації житлових прав громадян, які мешкають у гуртожитках.

На переконання очільника комісії, першого заступника міського голови Миколи Миргородського, головне для органів місцевого самоврядування – знайти дієві механізми впливу на цей процес, щоб без зайвих зволікань допомагати людям.

Заступник начальника управління житлово-комунального господарства міської ради Геннадій Луценко продемонстрував присутнім цілий стос переписки з власниками та балансоутримувачами гуртожитків. «Ми вже задекларували нашу готовність прийняти переважну більшість гуртожитків у комунальну власність міської громади. Там, де є порозуміння, розпочинаємо відповідну роботу. Якщо ж отримуємо однозначну категоричну відмову власника, то потрібно визначитися з подальшими діями, наприклад, звертатися до прокуратури», - запропонував заступник голови комісії.

Наразі зусилля членів комісії зосереджені на визначенні статусу приміщення по проспекту Миру, 194. Його мешканці наполягають, що це гуртожиток і він має бути прийнятим у комунальну власність. Поки що юристи вивчають три варіанти розвитку подій: по-перше, визнання гуртожитком лише третього поверху, по-друге, визнання гуртожитком цілого приміщення, по-третє, вважати помилково оформленим статус «нежитлове приміщення». У будь-якому разі, доки мешканці не будуть захищені, міська рада шукатиме шляхи розв'язання цієї проблеми.

Крім того, було акцентовано увагу, що за результатами парламентських слухань із зазначеної проблематики органам місцевого самоврядування доручено провести повну інвентаризацію всіх гуртожитків у місті незалежно від форм власності. Її механізм іще практично не визначений. Тож важливо відпрацювати чіткий алгоритм дій, аби в подальшому мешканці гуртожитків могли сподіватися на законне задоволення своїх інтересів і прав.

Відділ зв'язків з громадськістю міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові на фестивалі ...
Наступна новина: На Тернопіллі обікрав ...

КОМЕНТАРІ