В Чернігівській області рятувальники знищіли 15 мінометних мін

В Чернігівській області рятувальники знищіли 15 мінометних мін

12.11.14 15:52 0 650
10 листопада о 16:50 у Бахмацькому районі піротехніки Аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління ДСНС у Чернігівській області вилучили та знищили 15 мінометних мін калібру 50 мм часів Великої Вітчизняної війни.

Цього дня о 10:45 у с. Красилівка по вул. Центральній місцеві жителі знайшли два предмети, що були схожі на боєприпаси. Про небезпечну знахідку люди одразу повідомили Службу порятунку «101». Піротехніки, які прибули за викликом, за допомогою міношукача ретельно обстежили територію й додатково виявили ще 13 боєприпасів. Рятувальники вилучили всі міни, вивезли їх спецтрнаспортом у визначене місце та знищили шляхом підриву.

Варто зазначити, що дальність розльоту осколків 50 мм мінометних мін становить до 100 м.

Рятувальники Держслужби з надзвичайних ситуацій звертаються до громадян з проханням дотримуватись правил безпеки під час виявлення вибухонебезпечних предметів. Ні в якому разі не беріть їх до рук, не переносьте, не розбирайте, тим більше не кидайте їх у багаття – це дуже небезпечно. Негайно повідомте про небезпечну знахідку за номером телефону – 101! Слід пам'ятати, що боєприпаси часів війни й досі несуть загрозу людям. З часом вони не втрачають своєї смертельної сили, а стають ще більш небезпечними під впливом природних явищ. Їх знешкодженням мають займатися лише професіонали – сапери Держслужби з надзвичайних ситуацій України.

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі у ...
Наступна новина: В Україні стартувала ...

КОМЕНТАРІ