У Рівненській області ОБЕРЕЖНО ТЕЛЕФОННІ ШАХРАЇ

У Рівненській області ОБЕРЕЖНО ТЕЛЕФОННІ ШАХРАЇ

12.11.14 11:31 0 611
Незважаючи на неодноразові попередження, вдало налаштована схема телефонних шахраїв регулярно знаходить своїх жертв. Правоохоронці вкотре нагадують, що вимоги шахраїв перерахувати гроші на номер вказаного абонента, на телефонну картку, або віддати гроші особі, яка по них прийде — усе це різновиди вдало налаштованої схеми.

- Непоодинокі випадки телефонних шахрайств зареєстровані в Рівненській області. Шахраї телефонують до приватних підприємців та представляються працівниками податкової міліції. Повідомляють підприємця, що з області до них приїхало керівництво та має намір проводити перевірку саме на його підприємстві, – розповідає начальник Дубенського МВ УМВС України в Рівненській області Леонід Михалко. - Щоб вирішити питання «позитивно» підприємець повинен перерахувати кругленьку суму на рахунок, який йому есемес повідомленням скидають шахраї.

Працівники міліції докладають чимало зусиль, щоб затримати шахраїв, але й громадянам слід бути обачливими та менш довірливими.

Правоохоронці вкотре звертаються до громадян із проханням не довіряти незнайомцям. Для того, щоб не стати жертвою шахраїв, дотримуйтесь наступних порад:

- ні в якому разі не вступайте у контакт з незнайомими людьми, які нав'язують вам будь - які послуги;

- якщо ви відчули, що вас ввели в оману, не соромтеся звернутись за допомогою до наряду міліції або міського відділу міліції;

- ні в якому разі не впускайте у свій дім сторонніх осіб. Якщо вони видають себе за робітників соціальних служб – спитайте прізвище та телефон цієї служби. Зателефонуйте туди та переконайтесь у достовірності інформації;

- не піддавайтесь пропозиціям обміняти гроші або придбати продукти чи інші товари за низькими цінами;

- в разі, якщо вам телефонують невідомі і повідомляють, що з вашими родичами сталася біда, перевіряйте отриману інформацію.

Якщо Ви, або Ваші родичі стали жертвою шахраїв, негайно звертайтесь до найближчого відділення міліції або за телефоном 036-56-3-27-02, факс 4-12-99, моб. 066-852-98-61

«102».

Олеся Шевченко,

помічник начальника

Дубенського МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ