У Рівненській області у Сарнах вчили вибирати професію

У Рівненській області у Сарнах вчили вибирати професію

12.11.14 15:32 0 694
Допомогти молодим людям зорієнтуватися у виборі професії, ознайомити з мережею навчальних закладів та освітніми програмами, надати всебічну та актуальну інформацію про професії, що користуються попитом на ринку праці, зокрема, місцевому – саме таку багатогранну мету поставили перед собою організатори заходу.

У чудовий сонячний осінній день майже 250 старшокласників Сарненщини їх батьки та безробітні, які мають бажання отримати освіту, завітали до Будинку дітей та молоді, де на них чекали представники 20 вищих навчальних закладів, коледжів, ліцеїв, училищ Рівненської та Волинської областей.

У вступному слові керівник апарату Сарненської районної державної адміністрації Василь Стельмах наголосив на важливості зустрічі, розповів про перспективи розвитку району і затребуваність спеціалістів певних галузей та побажав, аби кожен з присутніх отримав саме ту інформацію, яка йому стане в нагоді при виборі майбутньої професії і навчального закладу. Привітав гостей і директор Сарненського центру зайнятості Віктор Пацьола та побажав присутнім вдалого професійного вибору.

В цей день старшокласники та безробітна молодь мали добру нагоду ознайомитися з багатьма навчальними закладами, правилами вступу до них, перспективами працевлаштування та специфікою різних професій. Представники ВНЗ ознайомили молодь з історією, традиціями, умовами навчання, культурно-масовою та спортивною роботою. Особливу увагу учнів привернули відеоролики про навчальні заклади. Школярі індивідуально спілкувалися з представниками навчальних закладів, отримали буклети та листівки, почули інформацію, яка їх цікавить, з перших вуст. А переваги «живого спілкування» очевидні, адже бесіди з компетентними фахівцями більше запам'ятовуються і для когось із школярів вони стануть переконливим аргументом при виборі майбутньої професії.

Людно було й у фойє, де була зосереджена практична складова Ярмарку. Для тих, хто бажав мати гарну зачіску, учні Сарненського ВПУ № 22 провели майстер-класи за професією перукар. Також присутні мали змогу спробувати себе у машинній вишивці під час роботи майстер-класу за професією вишивальник, яку проводили слухачі Сарненського відділення Рівненського центру професійно-технічної освіти ДСЗ. Руки людини можуть творити чудеса, тому біля такого дива – виставки робіт слухачів РЦПТО ДСЗ і затримувалися всі учасники ярмарку.

Працювали й консультативні пункти центру зайнятості: «Новітні технології пошуку роботи», «Обери професію», «Зроби правильний вибір», де фахівці надавали учасникам заходу інформацію про центри професійно-технічної освіти ДСЗ, знайомили з ситуацією на ринку праці та послугами служби зайнятості, наголошуючи на перевагах здобуття саме робітничих професій, надавали традиційну допомогу у професійному самовизначенні. Майже 80 учнів пройшли тестування для виявлення своїх професійних здібностей.

Сучасна молодь ґрунтовно підходить до вибору професії, зважує та оцінює перспективи майбутнього фаху. Тепер після такої зустрічі молодь знає, до чого їй готуватися і скільки докласти зусиль, аби вже наступного вересня поповнити лави студентської спільноти омріяного навчального закладу. Насамкінець, хочеться побажати всім старшокласникам обрати професію до душі і стати справжніми професіоналами своєї справи.

Фото можна переглянути тут

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 125,4 млн грн соціальної ...
Наступна новина: Сесія обласної ради ...

КОМЕНТАРІ