Делегація Тернопільської обласної ради взяла участь у семінарі,присвяченому адміністративному реформуванню та пошуку європейських фондів для місцевих органів влади

Делегація Тернопільської обласної ради взяла участь у семінарі,присвяченому адміністративному реформуванню та пошуку європейських фондів для місцевих органів влади

12.11.14 09:44 0 643
8-9 листопада 2014 року в м.Жешуві Республіки Польща в адміністрації Маршалківства Підкарпатського проходив семінар, присвячений адміністративному реформуванню та пошуку європейських фондів для місцевих органів влади.

Підкарпатське воєводство запросило до участі у цій зустрічі своїх партнерів з України, з якими має підписані угоди про співпрацю, а саме – представників Тернопільської, Львівської та Одеської областей.

Тернопільську делегацію очолили голова обласної ради Василь Хомінець та керівник апарату обласної державної адміністрації Марія Чашка.

Відкриваючи семінар, заступник Маршалека Підкарпатського регіону Богдан Романюк зазначив, що польська адміністративна реформа може бути моделлю для України, яка прагне реформувати місцеве самоврядування. Він також розповів про позитивні змін, які відбулися в Підкарпатському регіоні за підтримки фондів Європейського Союзу.

Голова Тернопільської обласної ради Василь Хомінець, виступаючи на початку зустрічі, зазначив: « Польща для нас є взірцем досягнення високого рівня політичного, економічного та соціального розвитку, прикладом стабільності та безпеки в Європі. Наші країни впевнено стоять на позиціях дружби, партнерства та взаєморозуміння. Ви є одним із найбільших наших лобістів щодо повноправної інтеграції до Європейського Союзу. Тому польський досвід може допомогти нам у якнайкоротший час провести необхідні реформи, і стати рівноправними партнерами в європейському співтоваристві».

Користуючись нагодою, голова обласної ради привітав польських колег з національним святом польського народу – Днем незалежності Польщі, яке відзначатимуть 11 листопада.

Участь в заході взяли також українські та польські дипломати: генеральний консул України у Любліні Іван Грицак, генеральний консул Республіки Польща у Львові Ярослав Дрозд, керівник представництва міністерства закордонних справ України у Львові В'ячеслав Войнаровський.

Представники Підкарпатського воєводства поділилися зі своїми колегами з України власним досвідом у проведенні адміністративної реформи, розповіли про позитивні аспекти децентралізації влади, а також європейського співфінансування у реалізації ключових проектів для розвитку регіонів та висловили готовність до продовження діалогу та передачі досвіду.

Голова обласної ради Василь Хомінець та члени делегації зустрілися із студентами-вихідцями з Тернопільщини, які також брали участь у семінарі, а зараз навчаються у вищих навчальних закладах Підкарпатського воєводства і згодом можуть бути залучені до напрацювання та реалізації проектів розвитку місцевих громад за участі європейських фондів.

Також голова обласної ради та члени делегації під час інформаційно-промоційного заходу та благодійної імпрези зустрілися з Маршалеком Підкарпатського воєводства Владиславом Ортилем та відвідали благодійний концерт під відкритим небом «Співпраця без кордонів – Підкарпаття для України». У ньому взяли участь відомі виконавці як з Польщі, так і з України.

Зокрема, усі з великим захопленням вітали український колектив «Скрябін» і польський гурт «Тарака». Кошти, зібрані під час концерту, а також речі, які зібрали жителі Жешува, організатори передадуть в Україну.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Волинь: за одержання ...

КОМЕНТАРІ