Буковинські автоінспектори здали кров для постраждалих у дорожньо-транспортних пригодах  (+фото)

Буковинські автоінспектори здали кров для постраждалих у дорожньо-транспортних пригодах (+фото)

13.11.14 17:12 0 777
До благородної акції під час Тижня безпеки дорожнього руху співробітники УДАІ УМВС України в Чернівецькій області долучились з відчуттями професійної гідності, адже вони одними з перших прибувають на місця дорожньо-транспортних трагедій, де людям потрібна допомога.

Гасло «Здай кров — збережи життя» командири підрозділів ДАІ та їх підопічні реалізували на практиці, організовано відвідавши Чернівецький обласний центр служби крові.

— ці хлопці зробили дуже добру справу,— сказала лікар-терапевт,завідуюча відділом діагностики Наталія Байдак, — можу стверджувати, що уже врятовано чиєсь життя...

Лікар пояснила, що саме на момент здачі крові донорами у погонах виникла негайна потреба надати допомогу пацієнту у лікарні швидкої медичної допомоги. У одного з працівників ДАІ виявилась потрібна група крові. Ото ж, після усіх необхідних перевірок її використали для виготовлення «тромбомаси».

Медики стверджують,що останнім часом активність громадян у питаннях донорства зросла. Багато добровольців бажають здати кров для поранених в антитерористичній операції.

—Люди розуміють, що в країні важка ситуація,— додає Наталія Володимирівна,— і допомагають хто як може.

В цьому контексті ініціатива ДАІ Буковини стала таким же свідомим відгуком на потреби суспільства. Є у ній і специфічний зміст. Адже головне завдання працівників ДАІ — знижувати аварійність на дорогах,попереджувати скоєння дорожньо-транспортних трагедій. З цією метою у рамках Тижня безпеки на території області зусиллями автоінспекції проводяться профілактичні операції «Безпечна швидкість», «Пішохід», «П’яний за кермом — злочинець». Керівництво УДАІ УМВС звернулось до священнослужителів з проханням відправити служби по загиблих у дорожньо-транспортних пригодах.

Командир взводу дорожньо-патрульної служби Вадім Ткаченко уже вчетверте здає кров на потреби потерпілих у ДТП.

—Переконаний,— говорить він,— такі акції потрібні. Працівникам ДАІ доводиться також надавати медичну допомогу, коли вони прибувають на місце ДТП.

Звичайно,хотілося б,аби потреба у таких послугах була мінімальною, або й зведеною «до нуля».











Прес-служба УДАІ УМВС України в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернігівська область: ...

КОМЕНТАРІ