Ігор Моренець перевірив несення служби вінницькими міліціонерами в зоні бойових дій

Ігор Моренець перевірив несення служби вінницькими міліціонерами в зоні бойових дій

13.11.14 14:52 0 678
Керівник вінницької міліції Ігор Моренець відвідав бійців вінницького зведеного загону міліції та батальйону спеціального призначення «Вінниця», які несуть службу в зоні АТО.

Полковник міліції особисто супроводжував гуманітарний вантаж для вінницьких правоохоронців та нацгвардійців та декілька днів провів разом з підлеглими, перевірив їх умови проживання та несення служби на територіях, де тривають бойові дії.

Вінницькі правоохоронці несуть службу з охорони громадського порядку в Краматорську, Слов'янську, Попасному та інших населених пунктах Донецької та Луганської областей. Міліціонери виконують ризиковані завдання, пов'язані з роботою на блок-постах, супроводженням вантажів, виявленню диверсійних груп, попередженням скоєння ними злочинів, направлених на дестабілізацію обстановки. Часто їм доводиться виконувати завдання у найгарячіших точках Сходу.

За словами керівника вінницького зведеного загону полковника міліції Олександра Глянька, на станції в одному з населених пунктів, який активно обстрілювався бойовиками, бійці вінницького загону міліції спільно з працівниками ДВБ МВС України попередили диверсію. Вони виявили зв'язку з 9 гранат під цистерною з горючою речовиною. Вибухівку мало привести в дію дистанційне обладнання. За цим фактом розпочато слідство.

Щоденно правоохоронці, яких направляють для виконання завдань і на лінію вогню, під обстріли, затримають сепаратистів зі зброєю та лихими намірами. Одного з них затримали у відносно спокійному Краматорську при спробі поштою відправити бойовий автомат.

Ігор Моренець перевірив несення служби з охорони громадського порядку в містах дислокації вінницьких міліціонерів. Полковник міліції, зокрема, зробив акцент на необхідності збільшення піших патрулів на вулицях Краматорська, адже сама присутність людей в формі дисциплінує потенційних правопорушників. Місцеві жителі цінують роботу своїх захисників та неодноразово висловлювали прохання не залишати місто.

Керівник вінницької міліції подякував підлеглим за службу та привітав бійця зведеного загону майора міліції Дмитра Гуцалюка з днем народження, вручивши солодкий подарунок.

Начальник УМВС відвідав також бійців спецбатальйону міліції «Вінниця» разом з його командиром Русланом Морозом. Поцікавився умовами проживання, проблемами. Загін забезпечений усім необхідним, у цьому велику допомогу надають вінницькі підприємці.

Керівник міліції разом з колегами виконав і найприємнішу місію, передавши подарунки для вихованців краматорського сиротинця «Антошка» та слав'янського дитсадка «Казка» від вінницьких міліціонерів та колективу відомчого садочка «Теремок».

У Краматорському дитячому будинку є молебна кімната, де часто звучать дитячі молитви за мир в Україні та її захисників.

За час проведення антитерористичної операції майже 900 працівників вінницької міліції виконували свій професійний обов'язок в зоні бойових дій. Усі вони продемонстрували вірність українському народу, високий бойовий дух та здатність гідно виконувати доручені відповідальні, ризиковані завдання.

СЗГ УМВС України

у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: З 10 листопада в Україні ...
Наступна новина: Начальник УМВС Волині ...

КОМЕНТАРІ