Технічна допомога,яку надав Уряд Латвії для України,є вкрай необхідною для відновлення життєдіяльності звільнених міст Донбасу – Василь Стоєцький

Технічна допомога,яку надав Уряд Латвії для України,є вкрай необхідною для відновлення життєдіяльності звільнених міст Донбасу – Василь Стоєцький

13.11.14 10:08 0 659
Європейська спільнота продовжує підтримувати Україну та зокрема Державну службу України з надзвичайних ситуацій і надавати гуманітарну допомогу задля відновлення життєдіяльності звільнених територій Донбасу.

Так, вчора, 10 листопада, до України прибула технічна допомога від Уряду Латвії - 9 електрогенераторів.

11 листопада, заступник Голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Василь Стоєцький особисто зустрівся з представниками Латвії і Генерального директорату з гуманітарної допомоги та цивільного захисту Європейської комісії, аби висловити подяку за постійну підтримку та плідне співробітництво.

На початку зустрічі Василь Стоєцький зазначив: «Україна наразі переживає дуже складні часи, і нам вкрай важливо відчувати підтримку європейської спільноти. На жаль, у зв’язку із загостренням ситуації на Сході України, ми маємо проблеми із електроживленням на звільнених територіях Луганської та Донецької областей. Існує нагальна проблема в обігріві дитячих садочків, лікарень, шкіл. І тому ми дуже вдячні Уряду Латвії не лише за моральну підтримку та розуміння, але й за технічну допомогу. Генератори, що вчора надійшли до України, будуть незамінними помічниками для рятувальників під час відновлення звільнених територій Сходу, особливо взимку».

В свою чергу заступник Посла Латвійської Республіки в Україні Лігіта Давідова зауважила, що Уряд Латвії надзвичайно переймається долею українців, які проживають на території Донбасу. Рятувальники ДСНС України роблять все можливе аби якнайшвидше відбудувати міста та села, але вони потребують, в першу чергу, технічної допомоги від Європейського союзу.

«Ми доправляємо до України не лише технічну допомогу, але й медичну. Так, раніше ми поставляли медичні препарати для лікування поранених військових, а нині здійснюємо їх реабілітацію в Латвії. Ми і надалі плануємо співпрацювати з Державною службою України з надзвичайних ситуацій за відпрацьованим механізмом щодо інформування з приводу необхідної допомоги. А ми, в свою чергу, зробимо все можливе, аби, залучивши й інші країни Євросоюзу, допомогти вам у цей складний період».

Нагадаємо, що відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів Латвії від 25 жовтня, Україні та підрозділам Державної служби України з надзвичайних ситуацій було вирішено надати гуманітарну допомогу.

Тому вчора, 11 листопада, двома вантажівками до Укра

їни доставлено дев’ять електрогенераторів різної потужності, призначені для безперебійного автономного електроживлення об’єктів інфраструктури, які будуть спрямовані рятувальникам для проведення робіт з відновлення життєдіяльності на Сході України.

Обладнання придбано в Латвії на загальну суму понад 45 тис. євро та передано безкоштовно в якості гуманітарної допомоги.

ВІДЕО ДЛЯ ЗМІ

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ