Волинь: допоки в області не завершать будівництво розпочатих соціальних об’єктів,нових проектів не буде

Волинь: допоки в області не завершать будівництво розпочатих соціальних об’єктів,нових проектів не буде

13.11.14 10:40 0 730
Допоки в області не завершать будівництво розпочатих соціальних об'єктів, нових проектів не буде. Такої позиції притримується голова облдержадміністрації. Таких об'єктів в області – 42.

Учора, Володимир Гунчик зустрівся з представниками місцевих будівельних організацій, під час якої обговорили план подальшої спільної роботи.

Він насамперед висловив підтримку будівельникам та наголосив, що зробить все можливе, аби підняти ріст будівельної галузі, яка на Волині ще донедавна, була лідером серед інших областей. Тим більше, потенціалу в регіону достатньо.

“В області має бути чітка координація дій між владою і представниками місцевих будівельних компаній. Реєстр знаємо. Потрібно ще раз зробити аналіз та перерахунок кошторисної вартості. Кошти на частину об'єктів виділимо ще в цьому році», - зауважив голова облдержадміністрації.

Як поінформував заступник директора - начальник управління капітального будівництва Ростислав Лісовий, у планах наступного року добудувати 42 стратегічних для краю об'єктів, орієнтовна інвестиція у них становить 475 млн грн. До завершення цього року з обласного бюджету готові профінансувати будівельні роботи на 12 об'єктах, на ці цілі спрямують близько 18 млн грн.

У свою чергу, представники будівельних організацій висловили низку пропозиції та зауважень щодо росту цієї важливої галузі. Зокрема, нарікали на невиплату капітальних видатків, передбачених з держбюджету, за проведені будівельні роботи упродовж 10 місяців. Обурює й те, що, за їх словами, окремі приватні підприємці не сплачують податки та виплачують заробітну плату в конвертах. “Всі повинні працювати в однакових умовах. А то одні, офіційно сплачують і податки, і соціальний пакет надають людям, інші ж - ні”, - підкреслив голова наглядової ради ПАТ «Луцьксантехмонтаж № 536» Віктор Чорнуха.

Як поінформував, заступник директора - начальник управління капітального будівництва Ростислав Лісовий, кредиторська заборгованість департаментом ЖКГ та будівництва на початку 2014 року становила 10,7 млн грн. Завдяки розблокуванню казначейських рахунків, більшість коштів вдалося погасити. Наразі залишився борг з обласного бюджету в сумі 145,5 тис. грн. Однак, гірша ситуація з держбюджетом — заборгованість перед будівельниками - 2,4 млн грн.

Голова облдержадміністрації зауважив, що готовий ініціювати розгляд всіх проблемних будівельних питань на сесіях обласної ради та вирішувати їх у профільних міністерствах у Києві. Зокрема, завтра від порушуватиме питання погашення кредиторської заборгованості за виконані будівельні роботи в поточному році.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ