У Волинській області рятувальники разом з працівниками міського житлового-комунального підприємства провели профілактичні відпрацювання обласного центру

У Волинській області рятувальники разом з працівниками міського житлового-комунального підприємства провели профілактичні відпрацювання обласного центру

13.11.14 16:39 0 717
В обласному центрі працівники Луцького міськрайонного відділу Управління ДСНС України у Волинській області провели профілактичні рейди у житловому секторі.

Спільно із працівниками міліції та комунальних служб рятувальники оглянули підвальні та горищні приміщення у багатоквартирних житлових будинках усіх форм власності, що знаходяться на обслуговувані «М.Ж.К» ЛТД. Особлива увага під час перевірок приділялася категорії соціально незахищених верств населення. Напередодні морозів рятувальники звертали увагу лучан на влаштування та експлуатацію печей опалення в їх оселях та дотримання правил пожежної безпеки. Не оминули увагою і безхатченків, які з приходом холодів ховаються у підвалах та на горищах. Адже саме безпритульні та люди з асоціальною поведінкою найчастіше стають винуватцями пожеж та загибелі на них людей, як у сільській місцевості, так і в містах.

Під час опалювального сезону збільшується кількість пожеж, загибелі та травматизму людей у приватному житловому секторі. Багато людей переходить на пічне опалення, а от неправильне влаштування чи експлуатація печей ставлять під загрозу життя власників помешкань. Окрім того, населення активно розпочинає вмикати додаткові обігрівальні пристрої. Електропроводка у багатьох будинках є застарілою і не витримує навантаження. Турбує і поведінка безхатченків, які знаходять собі притулок у підвальних приміщеннях будівель – вони взагалі не дотримуються правил пожежної безпеки, адже готують у підвалах будинків собі їжу, курять, тощо. Тож взимку саме з цих причин найчастіше і виникають пожежі.

Для того аби звернути увагу мешканців будинків на дотримання правил безпеки у зимовий період працівники ДСНС нагадували людям про необхідність закривати підвальні та горищні приміщення на замок, прибирати з підвалу горючі матеріали, а також наголосили на використані підвальних приміщень лише за призначенням.

З метою вивчення правил пожежної безпеки значно ширшої аудиторії фахівці ДСНС розповсюдили інформаційно-роз’яснювальні пам'ятки. Громадянам, яких не було вдома, листівки залишали у поштових скриньках.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: В Житомирській області в ...

КОМЕНТАРІ