В Житомирській області рятувальники провели Урок безпеки для дітей з обмеженим зором

В Житомирській області рятувальники провели Урок безпеки для дітей з обмеженим зором

13.11.14 14:02 0 746
Питання безпечної життєдіяльності дитини ніколи не втрачають своєї актуальності. Небезпека може чатувати на них як вдома, так і на вулиці, під час відпочинку на природі, тощо.

Щоб убезпечити підростаюче покоління від негативних факторів впливу надзвичайних ситуацій, рятувальники прикладають до цього максимум зусиль. Форми різні: починаючи від викладання курсу з основ безпечної життєдіяльності під час навчального процесу та закінчуючи набуттям учнями практичних навичок. Прикладом може стати і те, що 11 листопада у рамках Місячника знань дітьми правил безпеки життєдіяльності в Житомирській спеціальній ЗОШ-інтернат І-ІІІ ступенів обласної ради рятувальники провели Урок з основ безпеки життєдіяльності для дітей з обмеженим зором.

Перед початком заняття педагоги закладу розділили всіх учнів на дві вікові категорії. Перша група, а це школярі 1-4 класів разом із співробітниками ДСНС у ігровій формі повторювали ази безпеки, грали у конкурси, вікторини, одержуючи на городи за активність. В ході заняття рятувальники розповіли не лише як уникнути лиха, але й як потрібно діяти у разі виникнення тієї чи іншої надзвичайної події та за яким номером телефонувати до служби порятунку.

Для слухачів старшої ж групи працівники ДСНС підготували більш серйознішу, але не менш важливу для сьогодення лекцію з питань дотримання вимог безпеки при виявленні вибухонебезпечних предметів часів війни та сучасності. В ході бесіди з’ясувалося, що майже кожна дитина колись знаходила той чи інший вибуховий пристрій. І тому дуже важливим є навчити дітей, як треба поводити себе, в разі виявлення ВНП, щоб попередити можливе травмування чи навіть загибель.

На завершення присутнім продемонстрували навчальний відеофільми про те, як недбалість дорослих і пустощі дітей приводять до пожеж та документальний фільм «Небезпечні знахідки», який створений Організацією з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) з ініціативи та сприяння ДСНС України.

Урок виявився напрочуд пізнавальним та яскравим. Учні не поспішали покидати клас і ще довго задавали питання працівникам ДСНС.

Педагоги закладу відзначили, що такі Уроки дуже важливі. Для школярів вкрай необхідно приймати участь у практичних заняттях, навчитися чомусь новому та цікавому.

« рятувальники провели вагомий з точки зору дитячої безпеки Урок, який покликаний виробити в учнів різних вікових категорій навички поведінки під час виникнення пожежі та при виявленні вибухонебезпечних предметів. Адже головне при будь-яких ситуацій – не панікувати, а якнайшвидше зорієнтуватися у можливій небезпеці для себе та оточуючих, правильно евакуюватися, допомогти ближньому та викликати необхідні служби екстреної допомоги»,- зазначає виконуючий обов’язки начальника Управління ДСНС України у Житомирській області Василь Кучин.

Профілактична робота рятувальників Житомирщини серед дітей на цьому не закінчується. Ще не один навчальний заклад вони планують відвідати. Адже після подібних заходів у свідомості дітей буде закладений базовий потенціал поведінки у різноманітних екстремальних подіях та ситуаціях.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Державтоінспектори ...

КОМЕНТАРІ