До кінця року на Житомирщині ще 30 котелень переведуть на альтернативні види палива

До кінця року на Житомирщині ще 30 котелень переведуть на альтернативні види палива

13.11.14 10:52 0 646
Наразі в області функціонує 936 котелень, які забезпечують теплом населення, а також бюджетні установи та госпрозрахункові підприємства. Всі вони працюють і забезпечують теплом споживачів.

Як повідомляють у департаменті житлово-комунального господарства облдержадміністрації, на Житомирщині з метою скорочення обсягів споживання обсягів природного газу на 30% проводиться планова й систематична робота. Загалом, протягом опалювального сезону треба зекономити 37,7 млн. куб. м природного газу. Економії енергоресурсів вдається досягти шляхом реалізації технічних та організаційних заходів, а також завдяки переведенню котелень на альтернативні види палива. Всі технічні вимоги виконані на 100%, оскільки в регіоні вже опалюються оселі та соціальні заклади.

Голова облдержадміністрації Сергій Машковський постійно наголошує на тому, що Житомирщина має використовувати свій ресурсний потенціал, застосовуючи місцеву сировину для отримання теплової енергії. У цьому контексті варто звернути увагу на те, що в області заплановано перевести на альтернативні види палива 117 котелень. Станом на 12 листопада технічно (на 100%) готові 87 таких закладів. До кінця року в регіоні планують зробити більш енергоефективними ще 30 котелень: 11 – за державні кошти, 9 – за рахунок орендарів, а 10 – за місцеві кошти. Якщо всі 117 котелень будуть переведені на альтернативні енергоносії, то Житомирщина зможе зекономити протягом опалювального сезону 19,8 млн. куб. м газу.

Лідером в області по впровадженню енергоефективних технологій є Ємільчинський район, де за кошти місцевого бюджету вже переведено на альтернативні види палива 4 котельні. Окрім цього, держава виділяє 429,4 тис. грн. для реалізації відповідних заходів у центральній районній лікарні. Серед міст найкращі показники демонструють Коростень і Новоград-Волинський.

За інформацією профільного департаменту, основний акцент зараз зосереджений на тому, аби в котельнях дотримувалися технологічних нормативів, які дозволять забезпечувати теплом жителів області.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Печать на футболках - ...

КОМЕНТАРІ