рятувальники зібрали та передали теплі речі для вимушених переселенців зі Сходу України

рятувальники зібрали та передали теплі речі для вимушених переселенців зі Сходу України

13.11.14 16:11 0 697
Кожного разу, спілкуючись із рятувальниками, люди, які були змушені покинути свої домівки та тимчасово переїхати на територію Житомирської області розповідають свою історію. І в кожного вона індивідуальна. В основному налякані сім’ї тікають у регіони, де спокійно і їм, і їхнім дітям.

Однією із таких родин є жінка Вікторія та її 12-річна донька Анастасія з міста Луганськ. На початку літа вони тимчасово проживали у санаторії «Тетерів» Коростишівськго району. Однак, з настанням холодів та із бажанням працевлаштуватися, Вікторія приймає рішення переїхати та винаймати житло в обласному центрі. Проте, як і в більшості внутрішньо переміщених людей із районів проведення антитерористичної операції, можливості повернутися у свої будинки за зимовими речами у них не було.

Зі своїми «новими друзями-рятувальниками», як вони тепер їх називають, мати та донька познайомились під час Акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти», яку спільно із фахівцями Обласної організації Товариства Червоного Хреста України та Обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді рятувальники проводили у серпні. З того моменту пройшло вже майже три місяці, проте опікуються та допомагають вимушеним переселенцям працівники ДСНС і надалі.

Приїхавши до обласного центру, жінка не мала ні родичів, ні знайомих. За допомогою Вікторія звернулася до рятувальників, зателефонувавши до Служби порятунку «101». Спільними зусиллям мешканців міста та родин рятувальників за короткий проміжок часу вдалося зібрати теплі речі і засоби обігріву (ковдри) та передати їх жінці та її доньці.

«Мені, як матері із дитиною на руках дуже тяжко було на початку адаптуватися до нових умов проживання. Я дуже вдячна рятувальникам Житомирщини за чуйність, небайдужість та готовність будь-якої хвилини прийти на допомогу. Вдячна також за те, що не залишають нас в біді і постійно допомагають», - розповідає переселенка Вікторія.

Аби допомогти нашим співвітчизникам з Донбасу, співробітники ДСНС області постійно залучаються підтримкою небайдужих громадян. Це і волонтерська організація «СИЛА ЛЮДЕЙ», обласна організація Товариства Червоного Хреста України, представники та віруючі Свято-Михайлівського кафедрального собору та пересічні жителі області.

«Напередодні, спільними зусиллями було зібрано близько 1 тонни хліба та понад 2 тонни різних продуктів харчування (цукерки, печиво, борошно, крупи, олія, фрукти тощо) і передано до готелю «Житомир» та «Спортивний», санаторію «Тетерів» Коростишівського району, лікувально-санаторному центру «Дениші» та спортивно-оздоровчому табору «Олімпієць» Житомирського району. у цих закладах тимчасово проживає понад 600 людей, які приїхали з Східної України. Чи не найбільше такі люди потребують допомоги, адже опинилися за сотні миль від рідного дому без теплого одягу, харчів, роботи… лише з надією у краще майбутнє. Тому ми робимо усе можливе, щоб дати можливість людям пережити ці страшні часи» - зазначає заступник начальника Управління ДСНС Житомирщини Михайло Бутримович.

Також частину благодійної допомоги було доставлено вимушеним переселенцям, які тимчасово проживають у готелі «Житомир».

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ