З 10 листопада в Україні стартує Всеукраїнський тиждень безпеки дорожнього руху

З 10 листопада в Україні стартує Всеукраїнський тиждень безпеки дорожнього руху

13.11.14 14:48 0 719
Основне завдання тижня безпеки дорожнього руху – нагадати людям про необхідність спільних дій у сфері дорожньої безпеки. У цей час в Україні відбудуться наукові та практичні конференції, круглі столи присвячені безпеці на дорогах, різноманітні профілактичні флешмоби та акції. Також Державтоінспекція ініціює проведення профілактичних заходів «Пішохід», «П’яний за кермом злочинець», «Безпечна швидкість» та благодійну акцію «Здай кров – врятуй життя».

Подібні заходи проходять в рамках проголошеного Генеральною асамблеєю ООН Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху (2011-2020рр.) в багатьох країнах світу. Мета Десятиліття – надати можливість для довгострокових та скоординованих дій на підтримку безпеки дорожнього руху і як наслідок – забезпечити передумови для суттєвого скорочення втрат на автомобільних дорогах.

В Україні для цього вже зроблено немало. Завдяки багаторічній правовій та профілактичній роботі вдалося стримати зростання аварійності на автодорогах держави.

Однак ситуація все ще залишається складною: за 10 місяців цього руку в Україні сталося майже 22 тисячі ДТП з потерпілими, в яких 3607 людей загинули, 27343 дістали тілесні ушкодження. На в середньому за добу на автодорогах України в дорожньо-транспортних пригодах гинуть 12 ociб та травмуються близько 90 учасників дорожнього руху.

«Ми хотіли б, аби люди зрозуміли – безпека дорожнього руху залежить від кожного», - зазначає начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко, - «для досягнення позитивного результату недостатньо зусиль тільки державних установ, необхідні як зміни в законодавстві, так і підвищення культури та правосвідомості всіх учасників дорожнього руху.

Прес-служба Департаменту

ДАІ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Ігор Моренець перевірив ...

КОМЕНТАРІ