В Івано-Франківську запрацював центр духовно-психологічної допомоги для родин учасників АТО

В Івано-Франківську запрацював центр духовно-психологічної допомоги для родин учасників АТО

13.11.14 13:39 0 886
Троє священиків і понад сорок психологів долучаються до роботи центру духовно-психологічної допомоги для родин учасників АТО. Такий центр на базі храму святого Івана Хрестителя УГКЦ презентували в Івано-Франківську, повідомляє кореспондент Радіо Свобода. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Парохом у цій церкві є отець Володимир Вінтонів, який має 12-річний досвід духовної капелансько-медичної праці у хоспісах.

За словами священнослужителя, разом із священиками працюють психологи. «У цьому маленькому храмі для воїнів АТО, для сімей є можливість віднайти фахову всебічну допомогу як духовну, так і психологічну, знайти коло взаємної підтримки, і дуже добре, що воно є в Церкві», – заявив Володимир Вінтонів.

Психолог Ольга Ковтун наголошує, що «важливо, аби прийшли ті люди, яким потрібна допомога у подоланні стресу, і отримали цю допомогу від фахових спеціалістів».

Щодня в робочі дні ввечері у центрі проводяться богослужіння для таких людей, після яких приймають психологи.

Першими у центрі зібрали родини, члени яких загинули як герої на Євромайдані і в зоні АТО – таких на Прикарпатті понад 40. У майбутньому працюватимуть також з воїнами АТО і їхніми родинами, а також з переселенцями, які приїхали з Криму, Луганщини і Донеччини.

Планують долучити до діяльності центру й інших волонтерів, зокрема юристів, журналістів.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Прокуратурою Рівненщини ...
Наступна новина: На Вінничині ладижинські ...

КОМЕНТАРІ