У Львівській області офіцери та курсанти ЛьвДУВС на один день стали акторами документального кіно

У Львівській області офіцери та курсанти ЛьвДУВС на один день стали акторами документального кіно

13.11.14 13:23 0 841
Фахівці Національного музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького» розпочали роботу над зйомками фільму з історії українського визвольного руху 1940-1950 рр. Мета митців – об'єктивно відобразити історію боротьби українського народу за незалежність своєї держави від німецьких та совєтських загарбників.

Зйомки одного з епізодів фільму відбувались в селі Бистриця Надвірнянського району Івано-Франківської області. На прохання кіномайстрів, участь у зйомках фільму взяли офіцери та курсанти Львівського державного університету внутрішніх справ. Зокрема, 15 юнаків були залучені в якості масовки, а 4 офіцерів міліцейського вишу виконували ролі бійців УПА та солдатів НКВД. Так, доцента та викладача кафедри тактико-спеціальної підготовки Юрія Йосипіва та Мар'яна Курляка одягли у форму «нквдистів», а старшому викладачеві кафедри фізичної підготовки Андрію Гречанюку та старшому психологові відділення психологічного забезпечення Андрію Колодці доручили ролі «упівців».

Працівники кафедр фізичної підготовки та тактико-спеціальної підготовки до того ж виконували ролі консультантів з тактики ведення рукопашного бою зі зброєю та стрільби на відкритій місцевості.

Відділ зв'язків з громадськістю ЛьвДУВС,

світлини Юрія Йосипіва
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ