На Львівщині правоохоронці вкотре припинили незаконний видобуток піщано-гравійної суміші

На Львівщині правоохоронці вкотре припинили незаконний видобуток піщано-гравійної суміші

13.11.14 09:56 0 780
Зловмисник видобував гравій у заплавах річки Стрий, який у подальшому використовував у якості будівельного матеріалу. Згідно чинного законодавства України, видобуток гравію у гірських річках заборонено, адже це призводить до непередбачуваних наслідків під час весняних повеней.

Працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУМВС України у Львівській області, 12 листопада, у одному з населених пунктів Сколівського району Львівської області на «гарячому» викрили зловмисника, який незаконно добував піщано-гравійну суміш та завантажував її на вантажний автомобіль «УРАЛ».

Правоохоронці встановили особу зловмисника. Ним виявився 56-річний місцевий мешканець, який піщано-гравійну суміш у подальшому використовував у якості будівельного матеріалу.

Варто зазначити, що піщано-гальковий матеріал відноситься до корисних копалин загальнодержавного значення. Видобуток гравію у гірських річках діючим законодавством заборонено, адже це призводить до непередбачуваних наслідків під час весняних повеней.

Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за скоєння кримінального правопорушення передбаченого ст.240 КК України (порушення правил охорони або використання надр). Максимальне покарання згідно статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років з конфіскацією незаконно добутого і знарядь видобування.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області,

за матеріалами УДСБЕЗ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ