На Львівщині відбувся "круглий стіл",присвячений безпеці пасажирських перевезень

На Львівщині відбувся "круглий стіл",присвячений безпеці пасажирських перевезень

13.11.14 08:04 0 633
На Львівщині за «круглим столом» зібралися правоохоронці та представники автотранспортних підприємств. Учасники зустрічі говорили про безпеку дорожнього руху та основні причини ДТП, що стаються на автошляхах області.

Начальник управління ДАІ Львівщини, полковник міліції Олександр Хутняк зазначив, що в Україні триває тиждень безпеки дорожнього руху, тож правоохоронці вирішили організувати спільну зустріч із перевізниками, закликати їх бути відповідальними та дбати про безпеку пасажирів.

Керівник відділу автомобільно-технічного інспекції УДАІ Львівщини Олег Романюк розповів учасникам «круглого столу» про стан аварійності на території області та основні причини дорожньо-транспортних пригод. Він зауважив, що за десять місяців цього року на Львівщині відбулося 1388 ДТП із постраждалими, внаслідок яких загинуло 210 людей, ще 1782 – отримали травми різного ступеню важкості.

Тож, за статистикою, на автошляхах області майже кожні 5 годин траплялась автопригода із потерпілими. У середньому, за добу в ДТП травмувалися 6 учасників дорожнього руху та через кожні 34 години гинула людина.

Правоохоронці відзначають: основна причина автопригод із постраждалими - перевищення безпечної швидкості руху, що, загалом, складає понад 39 % від усіх ДТП. Доволі часто дорожньо-транспортні пригоди із потерпілими стаються і через порушення правил маневрування (9,7%), керування транспортним засобом у нетверезому стані (9%), порушення правил проїзну перехресть (6,3%), а також неочікуваний вихід пішоходами на проїзну частину дороги (6%).

З вини водіїв автобусів за десять місяців цього року відбулось 24 автопригоди із постраждалими, внаслідок яких загинуло 2 людини і ще 59 – травмувалися.

У ДАІ наголошують: однією із причин таких пригод є неуважність водіїв, які відволікаються від керування, розмовляють по телефону під час руху, перераховують кошти, а, отже, не здатні вчасно реагувати на зміни дорожньої обстановки.

З метою забезпечення безпеки пасажирських перевезень вартові доріг систематично проводять профілактичні заходи. Насамперед, виявляють порушення Правил дорожнього руху водіями «маршруток», здійснюють перевірки технічного стану автобусів на кінцевих зупинках та автостанціях.

Цьогоріч працівники ДАІ Львівщини викрили понад 1663 порушення законодавства керманичами автобусів. Найбільш поширені з них – це перевезення пасажирів понад норму та відхилення від визначеного маршруту. Також було виявлено чимало випадків, коли водії «маршруток» порушували правила зупинки та стоянки, керували технічно несправними транспортними засобами. Окрім цього, виявлено 7 фактів, коли водії автобусів були за кермом у стані алкогольного сп'яніння.

Представники Державтоінспекції також нагадали перевізникам: дуже важливо завчасно підготувати транспорт до експлуатації у зимовий період. Тож потрібно, перш за все, переконатися у технічній справності автобусів, перевірити стан шин та коліс, подбати про справність світлових приладів, гальм та рульового керування, обов'язково провести додаткові інструктажі для водіїв.

Правоохоронці закликали керівників АТП дотримуватися вимог законодавства, бути відповідальними та дбати про те, аби пасажирські перевезення були якісними та безпечними для людей.

Прес-служба управління

ДАІ у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині міліція ...
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ