Чернігівська область: триває ліквідація пожеж на торфовищах

Чернігівська область: триває ліквідація пожеж на торфовищах

13.11.14 17:18 0 719
Пожежі на торфовищах є надзвичайно небезпечним явищем, вони негативно впливають на ґрунти та на довкілля, вважаються одними із найнебезпечніших та затяжних. Основною причиною їх займання є випалювання населенням сухої трави. Лише завдяки зусиллям рятувальників, лісокористувачів та окремих відомчих організацій вдається тримати ситуацію під контролем та відвертати загрозу розповсюдження пожеж до населених пунктів і лісових масивів.

Наразі гасіння загорянь покладів торфу триває і рятувальники планують остаточно їх ліквідувати у якомога коротші терміни. Так, за останню добу приборкано пожежу торфовища поблизу с. Косачівка Козелецького району.

З цим додамо, що загоряння торфовищ ліквідувати дуже складно. На такі пожежі не впливають ні вітер, ні добові зміни погоди. Вони можуть тягнутися місяцями і в дощ, і в сніг, адже торф містить до 25% бітумів.

У зв’язку з цим, Управління ДСНС України у Чернігівській області закликає населення не випалювати суху рослинність та не розводити вогнища поблизу торфовищ. Будьте вкрай обережними у поводженні з вогнем, не кидайте непогашені сірники або недопалки. Пам’ятайте, що вогонь і дим завдають значної шкоди як здоров’ю людей, так і навколишньому середовищу.

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Голова Тернопільської ...

КОМЕНТАРІ