У Рівненській області підняти престиж сільськогосподарських професій

У Рівненській області підняти престиж сільськогосподарських професій

13.11.14 08:00 0 665
Поставте нам задачу – і ми підготуємо для вас кваліфікованих робітників, – звернувся до керівників агроформувань директор обласного центру зайнятості Іван Ткачук. Семінар-презентацію можливостей служби зайнятості у навчанні сучасним спеціальностям провели в рамках Тижня професій сільськогосподарської галузі, приуроченого до професійного свята аграріїв.

В Олександрійському навчальному відділенні Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості 11 листопада у рамках Тижня професій сільськогосподарської галузі відбувся семінар-презентація для керівників сільгосппідприємств та управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій. Тема зібрання – «Можливості державної служби зайнятості щодо забезпечення потреби роботодавців агропромислового комплексу області у кваліфікованих працівниках».

Потенційних роботодавців ознайомили з матеріально-технічною базою відділення, яке спеціалізується на підготовці робітників для сільського господарства. Гості зацікавлено оглянули навчальні аудиторії, майстерні, лабораторії, побували у навчальній станції технічного обслуговування автомобілів, біля теплиці і пасіки, оглянули парк вантажних і легкових автомобілів та сільськогосподарської техніки з причіпними агрегатами, побували на навчальному полі.

Презентуючи можливості підготовки працівників для аграрної галузі, директор Рівненського обласного центру зайнятості Іван Ткачук підкреслив важливість якісної підготовки працівників для роботи на селі. Він запропонував роботодавцям оцінити можливості навчального закладу і робити замовлення на підготовку кваліфікованих кадрів. Іван Федорович запросив керівників сільгосппідприємств при потребі вносити свої пропозиції щодо вдосконалення організації навчального процесу, адже у РЦПТО ДСЗ завжди готові враховувати побажання роботодавців.

Про важливість якісного кадрового забезпечення сільськогосподарської галузі говорив і голова обласної ради Михайло Кирилов, який оглянув навчальну базу відділення і поспілкувався із слухачами та роботодавцями.

Директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Надія Переходько звернулася до керівників районних управлінь з дорученням поінформувати всі сільгосппідприємства про можливості навчання і активізувати співпрацю із службою зайнятості.

Олександр Калюх, директор Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, розповів учасникам семінару-презентації, що в Олександрійському навчальному відділенні надаються освітні послуги за 26 ліцензованими професіями. Це відділення спеціалізується на напрямах сільського господарства, автомобільного транспорту, ремонту автомобілів і сільськогосподарської техніки. Тут також можна опанувати фах, пов'язаний з обробкою деревини, швейною справою, металообробкою. З 2005 року, початку навчальної діяльності, професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації тут пройшли 6663 слухачі, зокрема, понад 1500 осіб здобуло професії робітника фермерського господарства, тракториста-машиніста сільськогосподарського виробництва, слюсаря-ремонтника та інші.

Цього дня у відділенні проходив конкурс фахової майстерності серед слухачів за професією «Робітник фермерського господарства». Отож роботодавці мали змогу оцінити теоретичні знання та практичні навики слухачів з чотирьох складових цієї укрупненої професії: слюсар з ремонту сільськогосподарських машин, дояр, водій автотранспортних засобів категорії «С», тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва категорії «А1».

Директор обласного центру зайнятості Іван Ткачук та голова обласної ради Михайло Кирилов вручили свідоцтва про отримання кваліфікації випускникам курсів «Робітник фермерського господарства», подяки кращим майстрам виробничого навчання та роботодавцям, які найбільш плідно співпрацюють із службою зайнятості, а також нагородили переможців конкурсу професійної майстерності.

У службі зайнятості Рівненщини готові розвивати різноманітні форми співпраці з роботодавцями для підвищення якісного рівня кадрів. Для цього пропонують традиційне курсове навчання за широким спектром професій, курси цільової підготовки для підвищення компетентності персоналу за окремими потрібними напрямами чи технологіями, організація навчання для аграрних підприємств у період міжсезоння, навчання і стажування безпосередньо на робочих місцях та на техніці роботодавця тощо.

Тиждень сільськогосподарських професій триває. 12 листопада, в Олександрійському навчальному відділенні проводять День відкритих дверей для фермерських родин.

Фото можна переглянути тут

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Торговая мебель Мегас
Наступна новина: Чергову клептоманку викрили ...

КОМЕНТАРІ