Рівненщина: пішоходи! Будьте безпечними!

Рівненщина: пішоходи! Будьте безпечними!

13.11.14 12:05 0 671
У рамках Всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху на Рівненщині вартові доріг провели профілактичні заходи під назвою «Увага! Пішохід!»

Працівники Державтоінспекції б'ють на сполох, адже пішоходи продовжують потрапляти під колеса транспортних засобів, нехтуючи при цьому елементарними вимогами Правил дорожнього руху. З початку року інспекторами ДАІ було складено більше однієї тисячі адміністративних протоколів за порушення Правил дорожнього руху пішоходами, з яких понад 200 – на нетверезих пішоходів.

Майже кожного дня правоохоронці реєструють по декілька дорожньо-транспортних пригод за участю пішоходів, що стаються на території області, більша частина яких — з вини самих пішоходів. Незважаючи на неодноразові звернення працівників ДАІ до пішоходів, останні продовжують ігнорувати застереження правоохоронців, що у подальшому призводить до трагічних наслідків.

- За 10 місяців поточного року на території Рівненської області спостерігається значне зростання кількості автопригод за участю пішоходів. Така ж ситуація і з травмованими та загиблими пішоходами. Варто відзначити, що за вказаний період майже вдвічі збільшилася кількість дорожньо-транспортних пригод з вини самих пішоходів,-наголосив заступник начальника УДАІ УМВС України в Рівненській області Петро Харчук.– Серед основних причин по яких пішоходи стають учасниками ДТП є раптовий вихід на проїзну частину дороги та перехід вулиці у невстановленому місці,-додав підполковник міліції.

Аби привернути увагу учасників дорожнього руху до проблеми дорожньо-транспортного травматизму за участю пішоходів вартові доріг провели профілактичні заходи під назвою «Увага! Пішохід» до яких долучилися і місцеві представники ЗМІ.

Під час проведення заходів працівники ДАІ закликали пішоходів бути дисциплінованими на дорозі. Особливу увагу звертали на підростаюче покоління. Кожному пішоходу-порушнику інспектори ДАІ дарували тематичну листівку, у якій чітко прописано, як правильно поводити себе на дорозі.

На жаль, більшість з пішоходів-порушників, незважаючи на працівників Державтоінспекції, продовжували свідомо переходити проїзну частину дороги у невстановленому місці. Дорослі люди з відповіддю першокласника «я більше так не буду», навіть не замислювалися над тим, що бездумно переходячи дорогу за декілька метрів від пішохідного переходу, свідомо підставляють себе проїжджаючим автомобілям.

Працівники ДАІ сподіваються, що після проведення таких акцій пішоходи все ж таки зроблять для себе правильний висновок і у подальшому будуть набагато дисциплінованішими на дорозі.

Шановні пішоходи! Ми в котрий раз звертаємося до Вас з проханням дотримуватися вимог Правил дорожнього руху! Будьте максимально уважними, по можливості виділіть себе світло відбиваючими елементами на верхньому одязі, особливо у вечірню та нічну пору. Переходьте проїзну частину дороги лише у встановлених місцях.

Прес-служба УДАІ УМВС України в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ