Кредо бійців спецбатальйону "Тернопіль" - патріотизм і готовність боронити Батьківщину

Кредо бійців спецбатальйону "Тернопіль" - патріотизм і готовність боронити Батьківщину

13.11.14 14:35 0 705
Усі бійці спеціального батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Тернопіль» – добровольці. Саме це, як каже помічник командира батальйону з матеріального забезпечення Дмитро Гайтко, допомагає хлопцям зберігати високий бойовий дух. Міліціонери почергово несуть службу на Сході України. Наразі в зоні АТО перебуває понад півсотні батальйонівців.

Правоохоронці з батальйону несуть службу у Лисичанську Луганської області.

- Чергуємо на блокпостах, охороняємо порядок у самому місті, робимо «зачистки» від терористів, - розповідає Дмитро Гайтко. – Останні видають себе за мирних жителів, але при обшуку в них знаходять гранати, міни, зброю. «Воюють» сепаратисти і фарбами: розмальовують вулиці російськими прапорами, пишуть погрози, псують українську символіку.

Загалом за час перебування в місті батальйон «Тернопіль» співпрацював з правоохоронцями зі Львова, Івано-Франківська, Кіровограда, Черкас, Харкова. З нашими бійцями несли службу добровольці з батальйону «Луганськ-1». З ними у тернопільських спецпризначенців склалися дуже добрі стосунки.

Бійці допомагали одні одним, ділилися продуктами, наші хлопці поділилися і дитячими листами з Тернополя. Бійці «Луганська-1» були зворушені посланнями від юних українців. Дитячі листи й обереги особливо гріють душу і вселяють віру в перемогу.

– Добровольці зі Сходу поважають нас, бо ми в час біди не зайняли позицію «наша хата скраю», а прийшли допомагати їм боротися із загарбниками, – каже помічник командира. – Є чоловіки, які виїхали з території бойових дій і сидять у безпечному місці, а є ті, які вивезли сім'ї, а самі повернулися. Вони захищають свою землю і заслуговують великої поваги.

Помічник командира батальйону особливо вдячний тернополянам і жителям області за підтримку. Саме завдяки допомозі громади бійці його батальйону не голодні та одягнуті.

– Вся Тернопільщина допомагає нам. Це для нас дуже важливо, важлива підтримка й увага наших людей, – зазначив він.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області у ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: «Здай ...

КОМЕНТАРІ