500 кілограмів наркосировини спалили міліціонери Тернопільщини

500 кілограмів наркосировини спалили міліціонери Тернопільщини

13.11.14 18:04 0 696
Більше п'ятисот кілограмів наркотичної сировини вилучили співробітники обласного відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків за останні 3 місяці на території Тернопільської області.

За словами заступника начальника відділу Олександра Буняка, чорноземи нашого краю вважаються одними з найкращих по вирощуванню наркосировини. Саме на Тернопільщину приїжджають наркозаготівники зі сходу, винаймають тут житло, вирізають, а потім переробляють макову соломку у різні наркотичні засоби і повертаються додому.

Аби запобігти злочинам, пов'язаним з вирощуванням та виготовленням наркотиків, працівники міліції постійно проводять різноманітні спецоперації.

Одна з останніх – “Мак – 2014″, спрямована на виявлення і знищення нелегальних посівів маку та конопель, а також перекриття каналів надходження наркозасобів до споживачів. В ході її проведення правоохоронці Тернопільщини виявили 175 фактів вирощування нарковмісних рослин. По 142 з них відкриті кримінальні провадження. 65 розглянули суди області і прийняли відповідні рішення.

Олександр Буняк каже, що допоки справа розслідується і не передана до суду, усі речові докази зберігаються в спеціально облаштованій кімнаті.

Днями, згідно з рішенням спеціальної комісії, до складу якої входять керівники обласного управління МВС, відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків, служби безпеки України та внутрішньої безпеки міліції склали акт про знищення наркотичної сировини.

Наркотики двома вантажівками під охороною вивезли на один з кар'єрів області та спалили.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині ...
Наступна новина: Волинська область: ...

КОМЕНТАРІ