Хмельницька область восени скоротила споживання газу на 36%

Хмельницька область восени скоротила споживання газу на 36%

13.11.14 10:39 0 644
Теплопостачальні підприємства області восени зменшили споживання природного газу приблизно на 36%. Про це повідомив перший заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Симчишин.

Як зазначив Олександр Сергійович, за рахунок економії у серпні цього року зменшено споживання природного газу на 30% до фактичного споживання за відповідний період минулого року, у вересні - 35,6 %, у жовтні – 36,2%, у І декаді листопада – 264,1 тис.куб.м.

«Заходи Антикризового енергетичного штабу показали свою ефективність. Ми вклалися у визначені Кабміном ліміти і навіть заощадили понад норму,» - зазначив Олександр Сергійович.

Із запланованих заходів зі скорочення споживання природного газу (технічних заходів та заходів з переведення на альтернативні види палива) уже реалізовано 94,6%. Крім того, за рахунок 16,8 млн. грн. коштів обласного бюджету на об'єктах соціальної сфери буде введено в експлуатацію 42 твердопаливних котли.

«На разі стоїть завдання освоїти 15,2 мільйона гривень, виділених з державного бюджету, які ми виключно направили в комунальну теплоенергетику на впровадження енергозберігаючих заходів, встановлення твердопаливних котлів, електрокотлів та інше,» - зазначив посадовець. Підготовлено 21 проект, реалізація яких передбачає встановлення 38 котлів на твердому паливі, 4 електрокотли та 4 геліосистеми, що має забезпечити заміщення 6,5 млн.м³ природного газу, а економічний ефект від впровадження становитиме 8,8 млн.грн. на рік.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові заява ВО ...
Наступна новина: Волинь: допоки в області не ...

КОМЕНТАРІ