Хмельницькі ДАІшники діляться кров'ю із пораненими з зони АТО

Хмельницькі ДАІшники діляться кров'ю із пораненими з зони АТО

13.11.14 11:29 0 720
Щорічна акція Державтоінспекції під назвою «Здай кров — врятуй життя!» цього року набула особливого забарвлення, адже правоохоронці діляться кров'ю не тільки з потерпілими у ДТП, а й зі своїми побратимами, які отримали поранення у зоні проведення антитерористичної операції.

—Чимало захисників України вимушені проходити лікування від тих ушкоджень, які отримали в АТО. Зокрема, і у Хмельницькому військовому шпиталі перебувають наші солдати, — розповідає начальник обласного управління Державтоінспекції Дмитро Кийов. — Ми вирішили поділитися своєю кров'ю, яку зможуть використати як для переливання, так і для виготовлення з неї препаратів.

До кінця тижня кров здадуть близько п'ятидесяти донорів із обласного управління Державтоінспекції.

—Вперше здавати кров я пішов у 1996 році. Тоді допомоги потребувала дружина. З того часу намагаюся регулярно відвідувати станцію переливання крові, — ділиться старший інспектор з особливих доручень відділу автотехнічної інспекції Державтоінспекції у Хмельницькій області Віктор Ціліцінський.

Як розповіли у Хмельницькій обласній станції переливання крові, військові лікарі три-чотири рази на тиждень звертаються до них за донорською кров'ю.

— У Хмельницькому військовому шпиталі на лікуванні перебуває близько сотні поранених, тому досить часто їм необхідна кров чи її компоненти. У свою чергу нам потрібні донори, які готові поділитися власною кров'ю. Особливо будемо раді тим, у кого резус негативний, — каже завідуючий відділенням переливання та заготівлі крові Хмельницької обласної станції переливання крові Ярослав Столяр.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ