У Хмельницькому відбувся круглий стіл на тему боротьби з нелегальною тютюновою продукцією в Україні

У Хмельницькому відбувся круглий стіл на тему боротьби з нелегальною тютюновою продукцією в Україні

13.11.14 09:50 0 616
Провідні експерти галузі, митники, податківці, правоохоронці, громадські активісти та представники бізнесу разом шукали шляхи боротьби із контрабандним та контрафактним тютюном.

У Хмельницькій торгово-промисловій палаті відбувся круглий стіл на тему: «Вплив нелегальної тютюнової продукції на економіку України», який став одним із заходів в рамках всеукраїнського проекту по боротьбі з нелегальною торгівлею тютюновою продукцією.

Участь у круглому столі взяли провідні експерти галузі, митники, податківці, правоохоронці, громадські активісти та представники бізнесу, які разом шукали шляхи боротьби із контрабандним та контрафактним тютюном.

Під час розмови спеціалісти наголошували, що збитки держави в результаті нелегальної торгівлі тютюновими виробами складають близько 2 мільярдів гривень лише від недоотримання акцизного збору. Крім того, тютюнові контрабандисти представляють собою загрозу не тільки з точки зору податкових надходжень, зменшуючи їх обсяг, але і розповсюджують продукцію сумнівної, неперевіреної якості.

Оперуповноважений управління Державної служби по боротьбі з економічною злочинністю УМВС України в Хмельницькій області Владислав Масловський зазначив, що працівники органів внутрішніх справ області докладають чимало зусиль для ліквідації такого явища, як незаконний обіг тютюнових виробів. Зокрема, з початку року відкрито 7 кримінальних проваджень у сфері незаконного обігу тютюнових виробів із підробленими марками акцизного податку. В рамках кримінальних проваджень вилучено понад 9 тисяч пачок цигарок різних марок із підробленими марками акцизного податку. Вартість вилученої контрафактної тютюнової продукції в рамках кримінальних проваджень становить понад 100 тисяч гривень.

Загалом же учасники круглого столу погодились, що боротьба з нелегальною тютюновою продукцією — це спільна проблема і її разом повинні вирішувати влада, громадськість та правоохоронні органи.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ