Kozak System влаштував львівським лабухам перевірку «Океаном Ельзи» та Іваном Франком

Kozak System влаштував львівським лабухам перевірку «Океаном Ельзи» та Іваном Франком

13.11.14 11:57 0 643
Стали відомі імена перших двох півфіналістів турніру небитих музикантів «Лабух-шоу» на телеканалі ZIK – «Викрутаси» із шахтарського містечка Соснівка на Львівщині і кавер-гурт «Погорілко-Бенд» зі Львова. Вони найкраще впоралися з екстремальними забаганками-завданнями «газдів» імпровізованого весілля — музикантам із гурту Kozak System, які оцінювали львівський етап шоу.

Протистояння поміж львівськими музиками на схилах Підгорецького замку відкрили другий тур «Лабух-шоу», до якого, за результатами глядацького голосування у відбірних хіт-парадах, потрапили 10 колективів. За умовами проекту, щоб пробитися до півфіналу етно-талант-шоу, лабухи мали виконати несподівані завдання суддів і вразити віртуозністю в індивідуальних змаганнях.

Kozak System дали майстер-клас весільним колективам, як треба відриватися на сцені

«Справжні лабухи повинні вміти імпровізувати, підлаштовуватися під настрої гостей. Знаю, що говорю, бо майже всі учасники нашого гурту мають досвід роботи на весіллях», — заявив один із лідерів Kozak System Іван Леньо.

Шалені на сцені, музиканти із Kozak System шаленіли фантазією і за суддівським столиком шоу. Те, що замовлення на весіллях — це «квіточки» порівняно з побажаннями суддів «Лабух-шоу», стало зрозуміло вже на старті батлів. Так, перші музичні дуелянти повинні були накласти слова пісні «Братів Гадюкіних» «Файне місто Тернопіль» на мелодію хіта «Океану Ельзи» «Стріляй» і навпаки. На підготовку давалося лише 5 хвилин.

Ведучі «Лабух-шоу» радіоведуча Еріка і шоумен Тарас Стадницький ділилися один з одним враженнями від виступів музик

Довелося понервувати учасникам колективів-«мінусовщиків», які замість «живих» інструментів використовують синтезатори із записами «мінусовок». Від них Kozak System забажав почути акапельне виконання класичної української пісні «Ніч яка місячна...» на слова Михайла Старицького та «Ой, ти, дівчино, з горіха зерня» авторства Івана Франка. Натомість інтелігентне «Равське Ретро» «залабало» «Ти для мене сама-сама» Дзідзя.

«Творчість Дзідзя ще не набула статусу «ретро». Ми його пісні ніколи не виконували», — бідкалися учасники гурту.

Соснівський гурт «Викрутаси» задоволені: виконання пісні «Стріляй, Вася!» не лише принесло їм місце у півфіналі «Лабух-шоу», а стало хітом львівського етапу

Більшість учасників справді сповна проявила здатність виходити з честю з музично-екстремальних ситуацій. На думку Kozak System, найкраще впоралися зі своїми завданнями «Викрутаси», чия інтерпретація пісні «Океану Ельзи» «Стріляй, Вася!» стала хітом львівського етапу, і «Погорілко-Бенд» — у батлі зі своїм опонентом на найкраще виконання пісень Майдану, вони змогли зачепити найглибші струни у душах і суддів, і глядачів піснею «Плине кача по Тисині».

«Мій наречений загинув 20 лютого на Майдані, тому ця пісня для мене особлива. Хоча після тих подій були думки завершити зі співом», — розповіла солістка «Погорілко-бенд» Марічка.

Кавер-гурт «Погорілко-Бенд» готується до батлу із опонентами

Урешті в кожного із музик своя історія, своя життєва лінія. «Погорілко-бенд» заснували брат і сестра Погорілки, а вже пізніше колектив поповнився іншими учасниками-музиками. Робота в гурті, спів для них – справа життя. Натомість у «Викрутасах» лише один професійний лабух: серед учасників гурту — прикордонник, журналіст, керівник церковного хору, різнороб і «хакер». Але їх, представників різних професій, єднає любов до пісні, яка підсилює радість і підтримує у біді.

А вже цієї неділі, 16 листопада, о 21:00 на телеканалі ZIK у музичній зарубі зійдуться колективи Прикарпаття. На івано-франківському етапі весільні музики догоджатимуть учасникам гурту «Перкалаба».

Нагадаємо, 9 листопада на телеканалі ZIK стартувала прем’єра етно-талант-шоу «Лабух-шоу». У рамках проекту відомі вітчизняні музиканти — Kozak System, Los Colorados, Rock-H, Ot Vinta! і «Перкалаба» — обиратимуть найкращі весільні колективи, знані в народі як «лабухи». У змаганнях беруть участь 50 гуртів із Львівщини, Прикарпаття, Закарпаття, Тернопільщини, Великої Волині (Волинська і Рівненська області).

Фінальною крапкою проекту стане великий гала-концерт і визначення переможця 10 січня 2015 року. Головний приз проекту – набір професійних музичних інструментів вартістю 50 тис. гривень.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ