На Хмельниччині відбувся практикум із працівниками Навчально-методичних центрів з питань проведення практичних заходів в рамках Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності

На Хмельниччині відбувся практикум із працівниками Навчально-методичних центрів з питань проведення практичних заходів в рамках Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності

14.11.14 10:27 0 765
З метою обміну передовим досвідом, обговорення та вироблення єдиних підходів до методики підготовки та проведення заходів Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності та Дня цивільного захисту в навчальних закладах, покращення якості проведення та ефективності вищезазначених заходів, урізноманітнення форм та методів їх проведення педагогічним колективом Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області та навчально-виховного комплексу №4 міста Хмельницького за сприяння ГУ ДСНС України в області 12 листопада проведено практикум з майстрами виробничого навчання міських курсів, навчально-консультаційних пунктів навчально-методичних установ Центрального та Західного регіонів України.

Учасники заходу мали можливість познайомитись із системою роботи навчального закладу з питань формування навичок безпечної поведінки учнівської молоді, як основи системи цивільного захисту в загальноосвітньому навчальному закладі. В ході теоретичної частини присутнім продемонстрували відеозвіт про проведення навчально-методичного збору та показового Дня цивільного захисту із директорами загальноосвітніх навчальних закладів міста, що проходив на базі НВК №4 на початку квітня поточного року. Практичний блок був представлений показовим виступом гуртка «Школа безпеки», який продемонстрував евакуацію потерпілого з будівлі школи через вікно. Також присутні мали можливість спостерігати за роботою медичної ланки, що надавала першу допомогу постраждалим від землетрусу. Враховуючи суспільно-політичну ситуацію в державі адміністрація навчального закладу приділяє особливу увагу питанням військово-патріотичного виховання своїх вихованців. Учні старших класів продемонстрували свої вміння у поводженні з пневматичною зброєю, вправно виконували нормативи по одяганню засобів захисту органів дихання та шкіри.

В ході проведення круглого столу учасники заходу детально проаналізували, обговорили побачене та висловили бажання впроваджувати подібні форми організації заходів Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності у своїх регіонах.

Навчально – методичний центр цивільного захисту

та безпеки життєдіяльності Хмельницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Зачем нужен наматрасник?
Наступна новина: в обласній державній ...

КОМЕНТАРІ