Хмельницька область: триває Тиждень знань із основ безпеки життєдіяльності

Хмельницька область: триває Тиждень знань із основ безпеки життєдіяльності

14.11.14 09:37 0 713
Щороку перед зимовими та літніми канікулами у школах та дитячих садочках співробітники Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області традиційно проводять Тиждень знань безпеки життєдіяльності. Цьогоріч захід припав на 10-14 листопада. Рятувальники або ж самі приїздять до дітей у навчальні заклади, або ж запрошують до себе у гості, та у цікавій і змістовній формі навчають дітей знанням і навичкам безпечної поведінки.

Активно долучилися до цієї важливої справи співробітники ДСНС Волочиського району. Рятувальники проводять наради з педагогами та керівниками шкільних дружин юних пожежних, під час яких розповідають про те, як правильно поводитись на відпочинку в лісі або посадці, щоб не завдати шкоди навколишньому середовищу, залишивши, наприклад, непогашене багаття, а у пожежно-рятувальних підрозділах школярі дізнаються багато цікавого про роботу рятувальника.

10 листопада для вихованців дошкільного навчального закладу № 3 «Зіронька» гостинно відчинились двері 19-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Старокостянтинів. У рамках проведення Тижня знань із основ безпеки життєдіяльності дошкільнята завітали до рятувальників, щоб дізнатися як діяти в разі виникнення пожежі чи будь-якої надзвичайної події.

Заступник начальника частини Олександр Вакарєв у доступній формі розповів дітлахам про важливість безпечної поведінки в побуті. Хлопчаки та дівчата ознайомилися з пожежною технікою та аварійно-рятувальним обладнанням, що є на оснащенні підрозділу та використовується під час ліквідації надзвичайних ситуацій та порятунку життя людей. Діти із задоволенням приміряли захисний одяг та спорядження.

12 листопада рятувальники Красилівщини завітали в гості до місцевого дошкільного навчального закладу №4, де навчали малюків правилам безпеки життєдіяльності. Діти досить активно вели бесіди щодо правильності поведінки у тих чи інших нестандартних ситуаціях, також їм сподобалось одягати захисний одяг рятувальників.

Крім того, працівники ДСНС відвідали Красилівську загальноосвітню школу № 1, де під час відкритих уроків сконцентрували увагу учнів на правилах безпечної поведінки в побуті, на льоду та у разі виявлення вибухонебезпечних предметів. Наприкінці зустрічей, для кращого засвоєння інформації, учням та вчителям вогнеборці вручили листівки та пам’ятки застережного характеру.

Правила безпеки життєдіяльності слід знати всім, а підростаючому поколінню особливо. Адже, як свідчить безжальна статистика, маленькі громадяни нашої держави, на жаль, дуже часто стають учасниками надзвичайних подій.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі дитячі ...
Наступна новина: Рівненщина: ...

КОМЕНТАРІ