Казанський у Львові розповів,де межа між пропагандою і журналістикою

Казанський у Львові розповів,де межа між пропагандою і журналістикою

14.11.14 12:24 0 612
Межа між пропагандою і журналістикою полягає в чесності.

Про це під час ІІ Львівського медіафоруму заявив блогер і журналіст з Донецька Денис Казанський.

«У воєнний час ми стикаємося з величезною кількістю фейків, істеричних повідомлень, які потрібно ретельно перевіряти, що, на жаль, не завжди робиться, і неправдива інформація потрапляє навіть у серйозні ЗМІ», – констатував він.

На думку Казанського, відмінність між пропагандою кардинальна.

«Звичайно, ми вболіваємо за своїх. Дійсно, українські ЗМІ вболівають за українських солдат, які захищають свою батьківщину. І я в своїх матеріалах не уникаю суб’єктивних, оціночних суджень», – сказав він.

«А грань ніж пропагандою і журналістикою полягає в чесності і в дотриманні принципу не публікувати брехню, не фальсифікувати факти, не вигадувати і не замовчувати те, що відбувається», – заявив блогер.

За словами Казанського, якою неприємною не була б інформація, її потрібно подавати, хоча аудиторія часто хоче лише позитивної інформації про своїх.

При цьому він відзначив, що в українських ЗМІ набагато більш чесний підхід, аніж у російських: «У нас не замовчувалися катастрофи, в нас журналісти не соромилися ставити незручні питання, наприклад, про Іловайськ. Тоді як в Росії говорити про наявність російських військ в Україні – це взагалі заборонена тема».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ