У Львові нагадали про культурні взаємозв’язки українців та болгар

У Львові нагадали про культурні взаємозв’язки українців та болгар

14.11.14 15:17 0 637
13 листопада, у Львові відбувся круглий стіл «Діалог культур: історичне минуле та сучасні можливості співробітництва між Україною та Болгарією». Експерти та перекладачі нагадали про тісні взаємозв'язки Болгарії та України, які тривають ще з часів Київської Русі.

Про це повідомляє кореспондент .

«Україну і Болгарію пов’язують історичні надбання. Болгари були протопластами, які населяли цю землю з давніх-давен. Княгиня Ольга мала болгарське походження. Саме вона пробувала започаткувати на Русі православ’я, а її онук Володимир вже охрестив Київську Русь. Ми хочемо окреслити, які у нас тісні культурні і національні відносити з болгарами», – зазначила голова правління ГО «Західно-Українське болгарське національно-культурне Товариство ім. Сави Шеретова» Людмила Куликівська.

Однак, додала Людмила Куликівська, йдеться не лише про традиції, а й про сучасні відносини України та Болгарії. Тому у круглому столі взяли участь фахівці, які працюють над перекладами болгарських книг на українську.

«У Львові відкрили Почесне консульство Болгарії. У нас почався процес більш тісних відносин. Вже започаткували проект «Міста-побратими Львів-Пловдив». У майбутньому робитимемо усе можливе для організації міжнародних фестивалів», – зазначила вона.

Під час відкриття круглого столу голова комісії з міжнародного співробітництва, європейської інтеграції та туризму Громадської ради Львівщини Олег Фецяк наголосив, що співробітництво між Україною і Болгарією потрібно розвивати. Круглий стіл дозволить знайти нові важливі напрямки розвитку співробітництва.

«Нинішній круглий стіл працюватиме на розвиток єднання наших народів. Болгарія вже є членом Європейського Союзу. Україна туди прагне, тому ми вивчатимемо досвід Болгарії щодо євроінтеграції», – заявив Олег Фецяк.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Международная система ...

КОМЕНТАРІ