У Японії на дитячому фестивалі зібрали кошти для родин з дітьми зі сходу України

У Японії на дитячому фестивалі зібрали кошти для родин з дітьми зі сходу України

14.11.14 11:10 0 771
В японському місті Кіото 8-9 листопада відбувся дитячий український фестиваль «Україна. Запрошення до казки», організований спільнотою українців, що проживають у Японії у регіоні Кансай.

Про це повідомляє прес-центр спільноти українців в Японії «Краяни».

На осінньому українському фестивалі в м. Кіото особливу увагу приділили японським дітям та їхньому знайомству з Україною. Для найменших був організований показ українських мультфільмів з японськими субтитрами, ігри, вікторина, виставка дитячих книжок і малюнків українських дітей. Разом з японськими гостями читали дитячі казки про «Солом’яного бичка», «Рукавичку» та інші.

Під час заходу кожен міг самостійно виготовити браслет з жовто-блакитних стрічок або значок з українською символікою, розмалювати писанку, виготовити ляльку-мотанку, а також повчитися вишиванню. Японцям представили український національний одяг, тож кожен бажаючий міг одягнутись в українське вбрання. Переможці вікторини та всі маленькі гості отримали солодкі подарунки.

У другий день фестивалю вихованці балетної школи «Терада» виконали українські народні танці, а також номери класичного українського балету.

На фестивалі також збирали кошти для родин з дітьми зі східних регіонів України, які наразі перебувають у Києві і якими опікується благодійна організація «Реабілітаційний центр «Шпиталь Майдану». На потреби проекту «Перинатальний центр» зібрано 35000 йєн.

«Ми отримали багато позитивних відгуків від наших відвідувачів, побажання успіхів. Хоча ми зараз далеко від нашої Батьківщини, наші серця належать Україні. Ми щиро бажаємо нашій країні миру, злагоди і добробуту. Впевнені, що наша діяльність стане краплинкою у справі поширення зацікавленості японців до України і створенню більш тісних дружніх стосунків між Україною і Японією, сприятиме налагодженню зв’язків між членами української спільноти в Японії. Ми сподіваємося на подальшу підтримку і активну участь усіх, хто має до цього зацікавленість», – зазначила одна з організаторів заходу Олена Сігал.

Зазначимо, раніше, у квітні, громадою в Кіото був проведений культурний захід «Молимося за Україну», який відвідали близько 1300 осіб.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Рівненщина: пішоходи! ...

КОМЕНТАРІ