Фонд Роттердамського фестивалю дає Слабошпицькому грант на фільм про Чорнобиль

Фонд Роттердамського фестивалю дає Слабошпицькому грант на фільм про Чорнобиль

14.11.14 09:53 0 703
Вчора, 12 листопада, фонд Хуберта Балса при Міжнародному Роттердамському кінофестивалі виділив десять грантів на розробку і міжнародне просування кінопроектів режисерів з Азії, Східної Європи, Латинської Америки та Близького Сходу. До числа переможців увійшов і проект українського режисера Мирослава Слабошпицького «Люксембург».

Про це повідомляється на сайті кінофестивалю.

Десятеро переможців були відібрані з 316 заявок, що надійшли до фонду.

«Новий художній фільм Мирослава Слабошпицького «Люксембург», який ґрунтується на його ж короткометражці «Ядерні відходи» 2012 року, був обраний на грант в цій категорії і розповідає захоплюючу історію про любов і помсту, що розгортається на тлі ядерної пустки Чорнобиля», – зазначається на сайті Роттердамського кінофестивалю.

Як повідомив сам кінорежисер, його новий фільм «Люксембург» зніматиметься у Чорнобилі та розповість про життя людей в зоні відчуження в наші дні.

Оператором-постановником картини став Валентин Васянович, якого неодноразово відзначали на міжнародних кінооглядах за роботу в кінофільмі «Плем’я». Продюсерами фільму є Анна Качко (стрічки «Уроки гармонії» та «Пригода») і Валентин Васянович. Фільм «Люксембург» планується як міжнародна ко-продукція.

Фонд Хуберта Балса працює за підтримки міністерства закордонних справ Нідерландів і громадських організацій, діяльність яких пов’язана з культурною сферою. Фонд виділяє гроші на розробку сценаріїв та здійснення монтажно-тоніровочного періоду (постпродакшну), а також підтримує кінопрокат, проведення семінарів та майстер-класів, пише «Телекритика».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Коды сотовых операторов ...
Наступна новина: Ламинат и его виды

КОМЕНТАРІ